Roman Paulus
Doba přípravy30 min.

Omeleta Tamago

Zamysleli jste se nad tím, co si Japonci s oblibou dopřávají k snídaní? Jednou z jejich specialit je omeleta Tamago, kterou připravil i šéfkuchař Roman Paulus. Jak už v Japonsku bývá zvykem, neobejde se tamější omeleta bez chutí moře. Při její přípravě použijete kromě vajec i Dashi vývar, vločky ze sušeného tuňáka bonito anebo vařené krevetky. Rozhodně si ale pochutnáte – ať už k snídani anebo třeba rovnou k obědu.
SDĹEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
  • 150 g tempura prášku
  • 6 vajec„M“
  • 150 g Dashi vývaru
  • rostlinný olej
  • 20 vařených krevet
  • 60 g čínského zelí
  • japonská majonéza
  • asijská barbecue omáčka Vitasia
  • marinovaný mladý zázvor
  • 1 hrst rybích vloček bonito (Katsobushi)
  • 1 lahůdková cibulka
  • teflonová pánev s poklicí

POSTUP

Do misky nasypeme tempura prášek, přidáme celá vejce, Dashi vývar a rozmícháme v hustší palačinkové těsto.

Tip: Jak připravit Dashi vývar se dozvíte v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.

V pánvi rozehřejeme olej, na který nalijeme polovinu těsta (recept vychází na dvě omelety), přiklopíme pokličkou a na mírném plameni opékáme. Po zatažení na půlku omelety nandáme vařené krevety a najemno nakrájené čínské zelí. Takto pečeme pod pokličkou. Po chvíli omeletu překlopíme v půlce a pod pokličkou dopečeme.

Hotovou omeletu na talíři dochutíme japonskou majonézou, asijskou barbecue omáčkou, trochou marinovaného zázvoru, vločkami bonito tuňáka a posypeme lahůdkovou cibulkou nakrájenou na kolečka.

Tip: Jak připravit domácí marinovaný zázvor se dozvíte v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU