Roman Paulus
Doba přípravy1 hod.

Nepečené kokosové kuličky

Během adventních nákupů najdeme v regálech obchodů řadu různých sladkostí - čokoládové figurky, bonbony a pralinky – výběr je opravdu velký. Chutné sladkosti si ovšem můžete připravit sami doma, aniž byste museli zapnout troubu. V tomto videu Kulinářské akademie Lidlu najdete recept Romana Pauluse na jednoduché a rychlé nepečené kokosové kuličky, které uvnitř skrývají mandli. Navíc je můžete připravit spolu s dětmi, které se při tom budou královsky bavit. Hotové kokosové kuličky můžete podávat ke kávě nejen během svátků.


SDĹEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP

Nepečené kokosové kuličky

  • 250 g másla
  • 20 g vanilkového cukru
  • 300 g sušeného mléka
  • 220 g moučkového cukru
  • 150 g strouhaného kokosu + na obalení
  • 100 ml vody
  • 200 g loupaných mandlí

POSTUP

Změklé máslo smíchejte v robotu s vanilkovým cukrem, sušeným mlékem, moučkovým cukrem, strouhaným kokosem a vodou a necháme ztuhnout v lednici.

Hmotu přendáme na val, vytvoříme váleček a rozkrájíme na stejné kousky, ze kterých vytvarujeme kuličku. Vytvoříme důlek, do něhož vložíme mandli, uzavřeme, obalíme v kokosu a vkládáme do papírových košíčků.

Skladujeme v lednici.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU