Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Změklé máslo, moučkový cukr, zrníčka z vanilkového lusku a tuzemák vyšleháme v nadýchaný krém.
Tip: Slupku vanilkového lusku nevyhazujte, ale použijte na výrobu domácího vanilkového cukru nebo vaječného likéru.
Sušenky rozdrtíme nebo namixujeme, smícháme s kakaem, cukry, mletými ořechy a silnou kávou a vypracujeme drobivé těsto.
Tip: Pro bezlepkové cukroví zvolte své oblíbené sušenky bez lepku.
Mezi dvěma listy pečicího papíru těsto vyválíme na 4 mm tlustý plát. Hmota zůstane poměrně sypká a tak ji snadno vytvarujeme do požadovaného obdélníku. Potřeme připraveným krémem a pomocí podkladového pečicího papíru zarolujeme a utáhneme.
Celou roládu necháme zabalenou a dáme do lednice alespoň na 2 hodiny zatuhnout. Krém se nasákne do těsta a celá roláda bude držet pohromadě.
Servírujeme vychlazenou a nakrájenou na 1 cm silné plátky.
Znáte to, každý rok běháte z práce do obchodu, z obchodu do kuchyně a z kuchyně rovnou utahaná do postele. Pravidelně říkáte „Za rok už žádné cukroví…