Roman Paulus
Doba přípravy1 hod.

Nepečená kakaovo-vanilková roláda

Výborné vánoční cukroví se dá jednoduše připravit i bez trouby. Šéfkuchař Roman Paulus nachystal video návod na snadné nepečené cukroví – roládu z drcených sušenek, kakaa, cukru a ořechů, kterou naplnil světlým krémem. Kromě receptu na roládu se například dozvíte i to, jak získat vanilku z vanilkového lusku nebo jak si pomocí pečičího papíru poradit i s těstem, které nedrží zrovna úplně pohromadě.
SDĹEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP

Krém

  • 150 g másla
  • 150 g moučkového cukru
  • 2 polév. lž. lžíce tuzemáku
  • 1 vanilkový lusk

Těsto

  • 150 g másla
  • 150 g moučkového cukru
  • 2 polév. lž. tuzemáku
  • 1 vanilkový lusk
  • váleček
  • kuchyňský robot
  • pečicí papír

POSTUP

Změklé máslo, moučkový cukr, zrníčka z vanilkového lusku a tuzemák vyšleháme v nadýchaný krém.

Sušenky rozdrtíme nebo namixujeme, smícháme s kakaem, cukry, mletými ořechy a silnou kávou a vypracujeme drobivé těsto. Mezi dvěma listy pečicího papíru těsto vyválíme na 4 mm tlustý plát. Hmota zůstane poměrně sypká a tak ji snadno vytvarujeme do požadovaného obdélníku. Potřeme připraveným krémem a pomocí podkladového pečicího papíru zarolujeme a utáhneme. Celou roládu necháme zabalenou a dáme do lednice alespoň na 2 hodiny zatuhnout. Krém se nasákne do těsta a celá roláda bude držet pohromadě.

Servírujeme vychlazenou a nakrájenou na 1 cm silné plátky.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU