Kuchyně
Česká
Doba přípravy
1 hod.
Obtížnost
Začátečník
Chtěli byste letos vyzkoušet cukroví s prvorepublikovým nádechem? Přesně takové jsou takzvané Masarykovy suchárky, na které natočil video recept šéfkuchař Roman Paulus. I přes svůj honosný název se jedná o velmi snadné cukroví s lískovými ořechy. Naučíte se připravit samotné těsto i to, jak to správně vyválet a vytvarovat do rovnoměrných válečků. Až ho necháte odpočinout, stačí ho jen nakrájet, krátce upéct a nakonec, podobně jako vanilkové rohlíčky, obalit v moučkovém cukru.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
18 627 kJ / 4 452 kcal
Bílkoviny
59,80 g
Tuky
276,30 g
Vláknina
24,60 g
Sůl
0,10 g
Sacharidy
465,40 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Ořechy namočíme na 1 hodinu do studené vody a následně scedíme a nahrubo nakrájíme.
02.Smícháme je s moukou, cukrem, žloutkem, změklým máslem a v kuchyňském robotu s hákem vypracujte kompaktní těsto. Z hotové hmoty vyválíme asi 2–3 cm tlusté válečky, které zabalíme do potravinové fólie a necháme v lednici přes noc zatuhnout.
03.Druhý den sundáme fólii a krájíme 1–2 cm silná kolečka, která vyskládáme na plech s pečicím papírem. Pečeme v troubě rozehřáté na 170 °C na program horkovzduch 8–10 minut dozlatova.
04.Upečené cukroví ještě za tepla obalujeme v moučkovém cukru smíchaném s vanilkovým cukrem.
05.Suchárky skladujeme v uzavřené dóze na suchém a chladném místě, kde vydrží až několik týdnů.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT