Masarykovy suchárky
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Česká

doba přípravy

Doba přípravy

1 hod.

obtížnost

Obtížnost

Začátečník

Chtěli byste letos vyzkoušet cukroví s prvorepublikovým nádechem? Přesně takové jsou takzvané Masarykovy suchárky, na které natočil video recept šéfkuchař Roman Paulus. I přes svůj honosný název se jedná o velmi snadné cukroví s lískovými ořechy. Naučíte se připravit samotné těsto i to, jak to správně vyválet a vytvarovat do rovnoměrných válečků. Až ho necháte odpočinout, stačí ho jen nakrájet, krátce upéct a nakonec, podobně jako vanilkové rohlíčky, obalit v moučkovém cukru.

Tagy

Cukroví

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 1 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Těsto

  • 300 g hladké mouky
  • 170 g lískových ořechů
  • 100 g moučkového cukru
  • 1 × žloutek
  • 200 g másla

Na obalení

  • 100 g moučkového cukru
  • 1 × vanilkový cukr

Orientační nutriční hodnoty

Energie

18 627 kJ / 4 452 kcal

Bílkoviny

59,80 g

Tuky

276,30 g

Vláknina

24,60 g

Sůl

0,10 g

Sacharidy

465,40 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.Ořechy namočíme na 1 hodinu do studené vody a následně scedíme a nahrubo nakrájíme. 

02.Smícháme je s moukou, cukrem, žloutkem, změklým máslem a v kuchyňském robotu s hákem vypracujte kompaktní těsto. Z hotové hmoty vyválíme asi 2–3 cm tlusté válečky, které zabalíme do potravinové fólie a necháme v lednici přes noc zatuhnout.

03.Druhý den sundáme fólii a krájíme 1–2 cm silná kolečka, která vyskládáme na plech s pečicím papírem. Pečeme v troubě rozehřáté na 170 °C na program horkovzduch 8–10 minut dozlatova.

04.Upečené cukroví ještě za tepla obalujeme v moučkovém cukru smíchaném s vanilkovým cukrem.

05.Suchárky skladujeme v uzavřené dóze na suchém a chladném místě, kde vydrží až několik týdnů.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo