Kuchyně
Česká
Počet porcí
15 porcí
Doba přípravy
2 hod.
Obtížnost
Pokročilý
Maminčina kuchyně je nejlpeší na světě. Takové jsou i lahodné maminčiny řezy.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
1 694 kJ / 405 kcal
Bílkoviny
7,30 g
Tuky
22,30 g
Vláknina
0,90 g
Sůl
0,40 g
Sacharidy
43,70 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Oddělíme bílky od žloutků. Žloutky smícháme v robotu s cukrem krystal, olejem a vlažnou vodou. Přidáme polohrubou mouku smíchanou s jedlou sodou a opět v robotu vše zamícháme. Z bílků vyšleháme sníh a lehce vmícháme do připravené směsi. Těsto rozdělíme na poloviny. Jednu polovinu nalijeme na plech vyložený pečicím papírem. Do druhé poloviny těsta vmícháme lžíci kakaa, nalijeme na světlou vrstvu a stěrkou obě těsta lehce promícháme tak, abychom vytvořili mramorový efekt.
02.V misce smícháme trochu mléka s pudinkem, ostatní mléko nalijeme do hrnce. Přisypeme cukr, promícháme a vaříme. Do ohřátého (ne vroucího) mléka přidáme rozmíchaný pudink a vaříme do zhoustnutí (není nutné dlouze vařit). Ještě horký pudink nalijeme na připravené dvoubarevné těsto a stěrkou promícháme. Pečeme 30 minut v troubě předehřáté na 180 °C.
03.V misce ušleháme vychlazenou smetanu s vanilinovým cukrem dotuha. Přidáme zakysanou smetanu a lehce promícháme.
04.Na vychladlé mramorové těsto nalijeme připravený krém, rozetřeme po celém povrchu a posypeme nahrubo nastrouhanou tyčinkou Marcius. Necháme ztuhnout.
05.Podáváme nakrájené na stejně velké kostky.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT