Maminčiny řezy
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná 12×
kuchyně

Kuchyně

Česká

počet porcí

Počet porcí

15 porcí

doba přípravy

Doba přípravy

2 hod.

obtížnost

Obtížnost

Pokročilý

Maminčina kuchyně je nejlpeší na světě. Takové jsou i lahodné maminčiny řezy. 

Tagy

Cukrárna

Markéta Krajčovičová

Markéta Krajčovičová

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 15 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Těsto

  • 5 × vajec
  • 250 g cukru krystal Castello
  • 150 ml rostlinného oleje Promienna
  • 100 ml vlažné vody
  • 250 g polohrubé mouky Castello
  • 1 × lžička jedlé sody
  • 1 × lžíce holandského kakaa Castello

Pudink

  • 800 ml polotučného mléka Pilos
  • 2 × vanilkové pudinky Belbake
  • 2 × lžíce cukru krystal Castello

Krém

  • 250 ml smetany ke šlehání Pilos (obsah tuku 33 %)
  • 2 × vanilinové cukry
  • 400 ml zakysané smetany Pilos (obsah tuku 16 %)
  • 1 × sójová tyčinka Marcius Firstnice

Orientační nutriční hodnoty

Energie

1 694 kJ / 405 kcal

Bílkoviny

7,30 g

Tuky

22,30 g

Vláknina

0,90 g

Sůl

0,40 g

Sacharidy

43,70 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

Těsto

01.Oddělíme bílky od žloutků. Žloutky smícháme v robotu s cukrem krystal, olejem a vlažnou vodou. Přidáme polohrubou mouku smíchanou s jedlou sodou a opět v robotu vše zamícháme. Z bílků vyšleháme sníh a lehce vmícháme do připravené směsi. Těsto rozdělíme na poloviny. Jednu polovinu nalijeme na plech vyložený pečicím papírem. Do druhé poloviny těsta vmícháme lžíci kakaa, nalijeme na světlou vrstvu a stěrkou obě těsta lehce promícháme tak, abychom vytvořili mramorový efekt.

02.V misce smícháme trochu mléka s pudinkem, ostatní mléko nalijeme do hrnce. Přisypeme cukr, promícháme a vaříme. Do ohřátého (ne vroucího) mléka přidáme rozmíchaný pudink a vaříme do zhoustnutí (není nutné dlouze vařit). Ještě horký pudink nalijeme na připravené dvoubarevné těsto a stěrkou promícháme. Pečeme 30 minut v troubě předehřáté na 180 °C.

Krém

03.V misce ušleháme vychlazenou smetanu s vanilinovým cukrem dotuha. Přidáme zakysanou smetanu a lehce promícháme.

Řezy

04.Na vychladlé mramorové těsto nalijeme připravený krém, rozetřeme po celém povrchu a posypeme nahrubo nastrouhanou tyčinkou Marcius. Necháme ztuhnout.

Servírování

05.Podáváme nakrájené na stejně velké kostky.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo