Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Oddělíme bílky od žloutků. Žloutky smícháme v robotu s cukrem krystal, olejem a vlažnou vodou. Přidáme polohrubou mouku smíchanou s jedlou sodou a opět v robotu vše zamícháme. Z bílků vyšleháme sníh a lehce vmícháme do připravené směsi. Těsto rozdělíme na poloviny. Jednu polovinu nalijeme na plech vyložený pečicím papírem. Do druhé poloviny těsta vmícháme lžíci kakaa, nalijeme na světlou vrstvu a stěrkou obě těsta lehce promícháme tak, abychom vytvořili mramorový efekt.
V misce smícháme trochu mléka s pudinkem, ostatní mléko nalijeme do hrnce. Přisypeme cukr, promícháme a vaříme. Do ohřátého (ne vroucího) mléka přidáme rozmíchaný pudink a vaříme do zhoustnutí (není nutné dlouze vařit). Ještě horký pudink nalijeme na připravené dvoubarevné těsto a stěrkou promícháme. Pečeme 30 minut v troubě předehřáté na 180 °C.
V misce ušleháme vychlazenou smetanu s vanilinovým cukrem dotuha. Přidáme zakysanou smetanu a lehce promícháme.
Na vychladlé mramorové těsto nalijeme připravený krém, rozetřeme po celém povrchu a posypeme nahrubo nastrouhanou tyčinkou Marcius. Necháme ztuhnout.
Podáváme nakrájené na stejně velké kostky.