Markéta Krajčovičová
Doba přípravy2 hod.

Maminčiny řezy

Maminčina kuchyně je nejlpeší na světě. Takové jsou i lahodné maminčiny řezy. Recept najdete na stránkách kuchynelidlu.cz.
SDĹEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP

Těsto

  • 5 vajec
  • 250 g cukru krystal Castello
  • 150 ml rostlinného oleje Promienna
  • 100 ml vlažné vody
  • 250 g polohrubé mouky Castello
  • 1 káv. lžič. jedlé sody
  • 1 polév. lž. holandského kakaa Castello

Pudink

  • 800 ml polotučného mléka Pilos
  • 2 vanilkové pudinky Belbake
  • 2 polév. lž. cukru krystal Castello

Krém

  • 250 ml smetany ke šlehání Pilos (obsah tuku 33 %)
  • 2 vanilinové cukry
  • 400 ml zakysané smetany Pilos (obsah tuku 16 %)
  • 1 sójová tyčinka Marcius Firstnice
  • pečicí papír
  • kuchyňský robot
  • hluboký plech

POSTUP

Těsto

Oddělíme bílky od žloutků. Žloutky smícháme v robotu s cukrem krystal, olejem a vlažnou vodou. Přidáme polohrubou mouku smíchanou s jedlou sodou a opět v robotu vše zamícháme. Z bílků vyšleháme sníh a lehce vmícháme do připravené směsi. Těsto rozdělíme na poloviny. Jednu polovinu nalijeme na plech vyložený pečicím papírem. Do druhé poloviny těsta vmícháme lžíci kakaa, nalijeme na světlou vrstvu a stěrkou obě těsta lehce promícháme tak, abychom vytvořili mramorový efekt.

V misce smícháme trochu mléka s pudinkem, ostatní mléko nalijeme do hrnce. Přisypeme cukr, promícháme a vaříme. Do ohřátého (ne vroucího) mléka přidáme rozmíchaný pudink a vaříme do zhoustnutí (není nutné dlouze vařit). Ještě horký pudink nalijeme na připravené dvoubarevné těsto a stěrkou promícháme. Pečeme 30 minut v troubě předehřáté na 180 °C.

Krém

V misce ušleháme vychlazenou smetanu s vanilinovým cukrem dotuha. Přidáme zakysanou smetanu a lehce promícháme.

Řezy

Na vychladlé mramorové těsto nalijeme připravený krém, rozetřeme po celém povrchu a posypeme nahrubo nastrouhanou tyčinkou Marcius. Necháme ztuhnout.

Servírování

Podáváme nakrájené na stejně velké kostky.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU