Retro řezy
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Evropská

počet porcí

Počet porcí

10 porcí

doba přípravy

Doba přípravy

1 hod. 15 min.

obtížnost

Obtížnost

Pokročilý

Vraťte se o pár let zpátky do minulosti a upečte si retro řezy. Recept najdete na kuchynelidlu.cz.

Tagy

Cukrárna

Markéta Krajčovičová

Markéta Krajčovičová

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 10 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 150 g máslových sušenek Sondey
  • 300 g čokolády na vaření Fin Carré
  • 70 g másla Pilos
  • 40 g květového medu Marlene
  • 300 ml smetany ke šlehání Pilos (obsah tuku 30 %)
  • strouhaný kokos ATCO a pistácie Alesto na ozdobení

Orientační nutriční hodnoty

Energie

1 588 kJ / 383 kcal

Bílkoviny

3,60 g

Tuky

26,70 g

Vláknina

2,70 g

Sůl

0,16 g

Sacharidy

30,90 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu a přidáme máslo, med a smetanu. Mícháme, až vznikne hladká směs, a necháme asi 30 minut odpočinout. Formu vyložíme pečicím papírem, nalijeme do ní tenkou vrstvu směsi, kterou pokryjeme sušenkami, a celé vložíme do lednice ztuhnout. Po pár minutách vyndáme a postup opakujeme několikrát (podle výšky formy). Poslední vrstvou je čokoláda. Řez necháme nejlépe přes noc ztuhnout, poté z formy vyklopíme a posypeme drcenými pistáciemi a kokosem.

Servírování

02.Podáváme vychlazené a nakrájené na plátky.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo