Losos:
Filet lososa na straně masa zasypeme třtinovým cukrem a hrubozrnnou solí. Polijeme rumem, zakryjeme potravinovou fólií a necháme marinovat asi 3 hodiny v lednici. V průběhu filet několikrát otočíme.
Tip: Použít můžete i oblíbený tmavý rum.
Marinovaný filet opláchneme pod tekoucí studenou vodou a osušíme. V případě, že máme menší gril, filet naporcujeme na menší části. Kůži potřeme olivovým olejem a maso bohatě potřeme hořčicemi. Udíme na alobalu v grilu rozpáleném na 180–200 °C 30–35 min pod poklicí.
Tip: Do žhavých uhlíků vložíme odštěpky z tvrdého dřeva namočené ve vodě, aby masu dodaly uzený nádech.
Mango salsa:
Mango oloupeme a nakrájíme na kostičky, cibuli a papriky nakrájíme nadrobno a koriandr nasekáme.
Tip: Jak oloupat mango se dozvíte v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.
Mango, cukr, sůl, papriky, cibuli, limetkovou šťávu a koriandr důkladně promícháme.
Bagetu nakrájíme na plátky a krátce ogrilujeme.
Podáváme teplého lososa s grilovanou bagetou, kterého snadno oddělíme od kůže, přelijeme mango salsou a ozdobíme lístky koriandru.