Mirka van Gils Slavíková
Doba přípravy3 hod.

Lískooříškové makronky

Klasika všech klasik, to jsou francouzské makronky. Vyzkoušejte recept na lískooříškové makronky podle receptu Mirky van Gils Slavíkové.


SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
12

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Suroviny

  • 300 g cukr krupice Belbake
  • 70 g voda
  • 220 g bílky
  • 300 g mandlová mouka
  • 300 g moučkový cukr Belbake
  • 50 g lískové ořechy Alesto

Krém:

  • 100 g hořká čokoláda na vaření Fin Carré (52 % kakaa)
  • 100 g ískooříšková pomazánka s kakaem Choco Nussa
  • 50 g máslo Pilos

POSTUP

1. Cukr s vodou svaříme na 118 °C – na bublinu. 

Tip: Co znamená na bublinu? Do cukru s vodou ponořte drátěné očko a foukněte jako do bublifuku. Pokud se vám tvoří bubliny, máte hotovo.

2. 110 g bílků vlijeme do mísy robota a začneme šlehat. Za stálého šlehání přiléváme svařený cukr a šleháme při nižší rychlosti do vychladnutí.

3. Prosátou mandlovou mouku smícháme s prosátým moučkovým cukrem a 110 g bílků. Musí vzniknout hladká hustá směs.  

4. Vyšlehané bílky vmícháme po částech do mandlové hmoty. Důkladně, ale opatrně vymícháme. Těsto přendáme do cukrářského sáčku.

5. Na plech vyložený pečicím papírem nebo silikonovou podložkou nastříkáme malé (asi 3 cm v průměru) pusinky. S plechem několikrát klepneme.

Tip: S plechem se musí pořádně klepnout, aby se odstranily z těsta bubliny.

6. Polovinu makronek posypeme hoblinkami lískových oříšků. 

7. Před pečením necháme makronky zaschnout na plechu tak dlouho, až se těsto nebude lepit na prst (asi 1 hodinu). Poté pečeme v troubě předehřáté na 150 °C asi 15 minut.

Krém:

8. Rozpuštěnou čokoládu vyšleháme s lískooříškovou pomazánkou a máslem. Krém naplníme do cukrářského sáčku.

9. Vychladlé makronky naplníme lískooříškovým krémem.

10. Z této dávky těsta připravíme asi 24 makronek.

Orientační nutriční hodnoty (1 porce = 2 makronky): 513 kcal, 9 g bílkovin, 61 g sacharidů, 26 g tuků.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

BUDE SE VÁM HODIT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.