Lískooříškové makronky
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Francouzská

počet porcí

Počet porcí

12 porcí

doba přípravy

Doba přípravy

3 hod.

obtížnost

Obtížnost

Pokročilý

Klasika všech klasik, to jsou francouzské makronky. Vyzkoušejte recept na lískooříškové makronky podle receptu Mirky van Gils Slavíkové.


Tagy

Cukrárna

Mirka van Gils Slavíková

Mirka van Gils Slavíková

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 12 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Suroviny

  • 300 g cukr krupice Belbake
  • 70 g voda
  • 220 g bílky
  • 300 g mandlová mouka
  • 300 g moučkový cukr Belbake
  • 50 g lískové ořechy Alesto

Krém:

  • 100 g hořká čokoláda na vaření Fin Carré (52 % kakaa)
  • 100 g ískooříšková pomazánka s kakaem Choco Nussa
  • 50 g máslo Pilos

Orientační nutriční hodnoty

Energie

2 093 kJ / 500 kcal

Bílkoviny

9,00 g

Tuky

23,60 g

Vláknina

4,50 g

Sůl

0,09 g

Sacharidy

65,80 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.Cukr s vodou svaříme na 118 °C – na bublinu. 

Co znamená na bublinu? Do cukru s vodou ponořte drátěné očko a foukněte jako do bublifuku. Pokud se vám tvoří bubliny, máte hotovo. Podívejte se na naše video.

02.110 g bílků vlijeme do mísy robota a začneme šlehat. Za stálého šlehání přiléváme svařený cukr a šleháme při nižší rychlosti do vychladnutí.

03.Prosátou mandlovou mouku smícháme s prosátým moučkovým cukrem a 110 g bílků. Musí vzniknout hladká hustá směs.  

04.Vyšlehané bílky vmícháme po částech do mandlové hmoty. Důkladně, ale opatrně vymícháme. Těsto přendáme do cukrářského sáčku.

05.Na plech vyložený pečicím papírem nebo silikonovou podložkou nastříkáme malé (asi 3 cm v průměru) pusinky. S plechem několikrát klepneme.

S plechem se musí pořádně klepnout, aby se odstranily z těsta bubliny.

06.Polovinu makronek posypeme hoblinkami lískových oříšků. 

07.Před pečením necháme makronky zaschnout na plechu tak dlouho, až se těsto nebude lepit na prst (asi 1 hodinu). Poté pečeme v troubě předehřáté na 150 °C asi 15 minut.

Krém:

08.Rozpuštěnou čokoládu vyšleháme s lískooříškovou pomazánkou a máslem. Krém naplníme do cukrářského sáčku.

09.Vychladlé makronky naplníme lískooříškovým krémem.

10.Z této dávky těsta připravíme asi 24 makronek.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo