Mirka van Gils Slavíková
Doba přípravy1 hod. 20 min.

Rychlý francouzský jablečný koláč

Přeneste se na francouzský venkov a upečte si rychlý jablečný koláč od Mirky van Gils Slavíkové. Lahodné kombinaci meruňkového džemu a sladkých jablek na křupavém základu neodoláte.


SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
10

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 1 × plát listové těsto s pečicím papírem Chef Select (275 g)
  • 4 × jablko (např. Pink Lady)
  • 80 g meruňkový džem Maribel

POSTUP

Z listového těsta vyřízneme kruh o průměru 24 cm (obkreslíme třeba dno dortové formy) a přeneseme na plech s pečicím papírem nebo silikonovou podložkou.

Jablka nakrájíme na tenké plátky a rozprostřeme po celém koláči. Začneme po obvodu a vytvoříme řadu plátků jablek, které se překrývají s dalšími. 

Tip: Ujistěte se, že se jablka překrývají, protože se budou při pečení smršťovat.

Takto pokračujeme ve skládání plátků až do středu, aby byl kruh z listového těsta rovnoměrně pokryt jablky. 

Pečeme v troubě předehřáté na 180 °C asi 20 minut, až listové těsto zhnědne a několik plátků jablek se opálí. Zatímco se koláč peče, meruňkový džem přivedeme k varu. Koláč potřeme silnou vrstvou horkého džemu, dokud je ještě teplý.

Orientační nutriční hodnoty (1 porce): 168 kcal, 2 g bílkovin, 22 g sacharidů, 7 g tuků.


Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

BUDE SE VÁM HODIT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.