Roman Paulus
Doba přípravy1 hod.

Levandulový sirup

Levandule se většinou používá v kosmetice, provoní celý byt a dokáže třeba zapudit i moly. Věděli jste však, že levanduli můžete využít i v kuchyni? Má totiž nezaměnitelné aroma a chuť. V následujícím videu se dozvíte, jak připravit ten nejlepší sirup z levandule a jak ho uchovávat. Poradí vám náš šéfkuchař Roman Paulus. Ze sirupu můžete připravit nejen osvěžující limonádu, můžete ho použít i při přípravě různých dezertů nebo jím ochutit čaj.
SDĹEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
  • 200 g levandulových květů
  • 2 citrony
  • 50 g kyselina citronová
  • 2 převařené vody
  • 2 kg cukru
  • větší hrnec
  • plátýnko
  • sklenice nebo lahve

POSTUP

Květy levandule vložíme do většího hrnce, přidáme na plátky nakrájené citrony, kyselinu citronovou, zalijeme převařenou, ale studenou vodou a necháme alespoň 24 hodin vyluhovat (klidně i déle).

Po vyluhování sirup přecedíme přes plátýnko a dobře vyždímáme. Sirup zahříváme a přidáme cukr. Mícháme, až se rozpustí, ale nevaříme. Sirup plníme do sklenic nebo lahví, uzavřeme a uchováváme v lednici.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU