Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Z bobulí rakytníku vylisujeme šťávu, kterou přelijeme do hrnce a přidáme cukr.
Na mírném plameni za stálého míchání zahříváme, dokud se cukr nerozpustí. Sirup však nevaříme a plamen vypneme hned, jak bude cukr rozpuštěný, aby se zachovalo maximum vitaminů.
Hotový sirup plníme do lahví tak, aby se dal kdykoli snadno protřepat a skladujeme v lednici.
Ke snadné přípravě limonády nám bude skačit sklenice, do které dáme led, hotový sirup podle chuti, narthané lístky čerstvé máty a zalijeme vodou nebo sodovkou. Stačí už jen ozdobit pěkným brčkem a vychutnáváme sladký přísun vitaminů.
TIP: Rakytník můžete použít i zmrazený. V takovém případě ho nechte nejdříve rozmrazit a teprve potom ho odšťavněte.