Roman Paulus
Doba přípravy40 min.

Ledvinky na cibulce

Ledvinky se dají připravit velmi podobně jako játra, přesto se s nimi v kuchyni tak často nesetkáváme. Šéfkuchař Roman Paulus vám ukáže, že je to vlastně škoda! Připravil video recept na ledvinky na cibulce, sádle a slanině společně s pálivou papričkou, česnekem a bobkovým listem. Ve videu zjistíte také to, jak celé jídlo oflambovat na brandy. Na závěr stačí už jen přidat vepřový vývar, podusit doměkka a podávat!

SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
6

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 100 g vepřové sádlo
  • 200 g cibule
  • 100 g anglická slanina
  • 1 × pálivá paprička
  • 6 × stroužek česnek
  • 3 × bobkový list
  • 800 g vepřové ledvinky
  • sůl
  • pepř
  • 100 ml brandy
  • 300 ml vepřový vývar
  • 1 × lžíce sušená majoránka
  • 1 × snítka listová petržel

POSTUP

Ledvinky den předem očistíme a případně namočíme přes noc do mléka.

Tip: Jak očistit vepřové ledvinky se dozvíte v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.

Sádlo rozehřejeme v hluboké pánvi, přidáme nakrájenou cibuli a restujeme dozlatova. Doplníme slaninou na kostky, nasekanou pálivou papričkou, plátky česneku a bobkovými listy. Přidáme na nudličky nakrájené vepřové ledvinky a pár minut opékáme.

Osolíme, opepříme, podlijeme brandy a opatrně flambujeme. Když oheň dohoří, podlijeme vývarem, přiklopíme poklicí a dusíme doměkka 15–20 minut.

Ke konci dochutíme majoránkou a sekanou petrželí. Podáváme s vařenou rýží nebo čerstvým chlebem.

Tip: Jak uvařit rýži se dozvíte v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.

Orientační nutriční hodnoty (1 porce bez rýže): 419 kcal, 26 g bílkovin, 6 g sacharidů, 28 g tuků.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

BUDE SE VÁM HODIT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU