Roman Paulus
Doba přípravy1 hod. 30 min.

Kynutí skořicoví šneci s citronovou polevou

Skořicoví šneci patří mezi klasiku (oblíbenou například i ve Skandinávii), se kterou rozhodně nadchnete každého svého návštěvníka – pokud je tedy všechny nesníte dřív sami! Šéfkuchař Roman Paulus natočil video recept, ve kterém ukazuje, jak skořicové šneky připravit od míchání těsta až po polevu na dochucení. Zjistíte, jak na těsto, jak připravit náplň i jak správně šneky zarolovat a nakrájet, abyste je pak mohli před pečením ještě nechat nakynout přímo v pekáčku. Citronová poleva s krémovým sýrem je už jenom třešnička na dortu!


SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
15

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Těsto

  • 500 g hladká mouka
  • 2 × vejce „M“
  • 1 × žloutek
  • vanilkový cukr
  • 1 × citron (kůra)
  • 1 × lžíce tuzemák
  • 80 g máslo
  • 5 g sůl
  • 42 g čerstvé droždí
  • 200 ml plnotučné mléko

Náplň

  • 50 g máslo
  • 100 g třtinový cukr
  • 3 × lžíce mletá skořice

Poleva

  • 200 g čerstvý sýr Palouček
  • 2 × citron (šťáva)
  • 120 g moučkový cukr

POSTUP

Těsto:

Do mísy nasypeme mouku, špetku soli, celá vejce, žloutek, vanilkový cukr, čerstvě nastrouhanou citronovou kůru, tuzemák, rozpuštěné máslo, rozdrobené droždí a vlažné mléko. 

Tip: Citron předem zmrazte, aby se z něj snadněji strouhala kůra.

V kuchyňském robotu vypracujeme hladké těsto, které následně necháme asi 30 minut nakynout do zdvojnásobení.

Těsto přendáme na pomoučněný vál, kde z něj vyválíme obdélník či čtverec. Plát potřeme rozpuštěným máslem, zasypeme třtinovým cukrem a bohatě i skořicí.

Plát zarolujeme a roládu nakrájíme na asi 15 přibližně 2 cm širokých šneků. Zapékací mísu vymažeme máslem a naskládáme do ní nakrájené pečivo, které necháme ještě jednou asi 30 minut nakynout na teplém místě.

Následně pečeme v troubě vyhřáté na 170 °C asi 30 minut dozlatova. Hotové rolky necháme krátce vychladnout a zatím si připravíme polevu.

V míse důkladně promícháme čerstvý sýr, citronovou šťávu a moučkový cukr.

Tip: Pokud je poleva moc hustá, můžeme ji naředit i plnotučným mlékem.

Hotové a lehce vychladlé skořicové šneky velkoryse zalijeme polevou.

Orientační nutriční hodnoty (1 šnek včetně polevy): 316 kcal, 7 g bílkovin, 42 g sacharidů, 13 g tuků.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

BUDE SE VÁM HODIT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.