Kynutí skořicoví šneci s citronovou polevou

play Přehrát video recept
Kynutí skořicoví šneci s citronovou polevou
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda prázdná
kuchyně

Kuchyně

Americká

počet porcí

Počet porcí

15 porcí

doba přípravy

Doba přípravy

1 hod. 30 min.

obtížnost

Obtížnost

Pokročilý

Skořicoví šneci patří mezi klasiku (oblíbenou například i ve Skandinávii), se kterou rozhodně nadchnete každého svého návštěvníka – pokud je tedy všechny nesníte dřív sami! Šéfkuchař Roman Paulus natočil video recept, ve kterém ukazuje, jak skořicové šneky připravit od míchání těsta až po polevu na dochucení. Zjistíte, jak na těsto, jak připravit náplň i jak správně šneky zarolovat a nakrájet, abyste je pak mohli před pečením ještě nechat nakynout přímo v pekáčku. Citronová poleva s krémovým sýrem je už jenom třešnička na dortu!


Tagy

Světová kuchyně

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 15 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Těsto

  • 500 g hladká mouka Belbake
  • 2 × vejce „M“
  • 1 × žloutek
  • vanilkový cukr Belbake
  • 1 × citron (kůra)
  • 1 × lžíce tuzemák Alliance
  • 80 g máslo Pilos
  • 5 g sůl Kania
  • 42 g čerstvé droždí
  • 200 ml plnotučné mléko Pilos

Náplň

  • 50 g máslo Pilos
  • 100 g třtinový cukr Belbake
  • 3 × lžíce mletá skořice Kania

Poleva

  • 200 g čerstvý sýr Palouček Pilos
  • 2 × citron (šťáva)
  • 120 g moučkový cukr Belbake

Orientační nutriční hodnoty

Energie

1 280 kJ / 306 kcal

Bílkoviny

6,30 g

Tuky

11,80 g

Vláknina

2,20 g

Sůl

0,50 g

Sacharidy

43,40 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.Do mísy nasypeme mouku, špetku soli, celá vejce, žloutek, vanilkový cukr, čerstvě nastrouhanou citronovou kůru, tuzemák, rozpuštěné máslo, rozdrobené droždí a vlažné mléko. 

Citron předem zmrazte, aby se z něj snadněji strouhala kůra.

02.V kuchyňském robotu vypracujeme hladké těsto, které následně necháme asi 30 minut nakynout do zdvojnásobení.

03.Těsto přendáme na pomoučněný vál, kde z něj vyválíme obdélník či čtverec. Plát potřeme rozpuštěným máslem, zasypeme třtinovým cukrem a bohatě i skořicí.

04.Plát zarolujeme a roládu nakrájíme na asi 15 přibližně 2 cm širokých šneků. Zapékací mísu vymažeme máslem a naskládáme do ní nakrájené pečivo, které necháme ještě jednou asi 30 minut nakynout na teplém místě.

05.Následně pečeme v troubě vyhřáté na 170 °C asi 30 minut dozlatova. Hotové rolky necháme krátce vychladnout a zatím si připravíme polevu.

06.V míse důkladně promícháme čerstvý sýr, citronovou šťávu a moučkový cukr.

Pokud je poleva moc hustá, můžeme ji naředit i plnotučným mlékem.

07.Hotové a lehce vychladlé skořicové šneky velkoryse zalijeme polevou.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo