Kuchyně
Americká
Počet porcí
15 porcí
Doba přípravy
1 hod. 30 min.
Obtížnost
Pokročilý
Skořicoví šneci patří mezi klasiku (oblíbenou například i ve Skandinávii), se kterou rozhodně nadchnete každého svého návštěvníka – pokud je tedy všechny nesníte dřív sami! Šéfkuchař Roman Paulus natočil video recept, ve kterém ukazuje, jak skořicové šneky připravit od míchání těsta až po polevu na dochucení. Zjistíte, jak na těsto, jak připravit náplň i jak správně šneky zarolovat a nakrájet, abyste je pak mohli před pečením ještě nechat nakynout přímo v pekáčku. Citronová poleva s krémovým sýrem je už jenom třešnička na dortu!
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
1 280 kJ / 306 kcal
Bílkoviny
6,30 g
Tuky
11,80 g
Vláknina
2,20 g
Sůl
0,50 g
Sacharidy
43,40 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Do mísy nasypeme mouku, špetku soli, celá vejce, žloutek, vanilkový cukr, čerstvě nastrouhanou citronovou kůru, tuzemák, rozpuštěné máslo, rozdrobené droždí a vlažné mléko.
Citron předem zmrazte, aby se z něj snadněji strouhala kůra.
02.V kuchyňském robotu vypracujeme hladké těsto, které následně necháme asi 30 minut nakynout do zdvojnásobení.
03.Těsto přendáme na pomoučněný vál, kde z něj vyválíme obdélník či čtverec. Plát potřeme rozpuštěným máslem, zasypeme třtinovým cukrem a bohatě i skořicí.
04.Plát zarolujeme a roládu nakrájíme na asi 15 přibližně 2 cm širokých šneků. Zapékací mísu vymažeme máslem a naskládáme do ní nakrájené pečivo, které necháme ještě jednou asi 30 minut nakynout na teplém místě.
05.Následně pečeme v troubě vyhřáté na 170 °C asi 30 minut dozlatova. Hotové rolky necháme krátce vychladnout a zatím si připravíme polevu.
06.V míse důkladně promícháme čerstvý sýr, citronovou šťávu a moučkový cukr.
Pokud je poleva moc hustá, můžeme ji naředit i plnotučným mlékem.
07.Hotové a lehce vychladlé skořicové šneky velkoryse zalijeme polevou.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT