Roman Paulus
Doba přípravy30 min.

Kuřecí nudličky s nivovou omáčkou a těstovinami

Sýrová omáčka je snad to nejlepší, co si můžete dopřát s pořádnou porcí vařených těstovin. A přesně tu připravil i šéfkuchař Roman Paulus. Omáčku z modrého sýra připravuje s kuřecími nudličkami smaženými na přepuštěném másle s cibulí, což je společně se smetanou a plísňovým sýrem právě to, co dodává omáčce skvělou výraznou, ale přesto jemnou chuť. Těstoviny se sýrovou omáčkou pak můžete podávat buď jen tak, anebo stejně jako Roman Paulus s kousky restované brokolice.

SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
4

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 300 g tříbarevné těstoviny Combino
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • 2 × lžíce přepuštěné máslo
  • 600 g kuřecí nudličky z prsních řízků Řezníkova čerstvá porce
  • keramický mlýnek s pepřem 4 druhů Kania
  • 1 × cibule
  • 100 ml kuřecí vývar
  • 200 g niva nebo Rival Pilos
  • 200 ml smetana (33 % tuku) Pilos
  • 1 × lžíce extra panenský olivový olej Primadona
  • 1 × lžíce máslo
  • 100 g brokolice
  • keramický mlýnek s chilli Kania
  • sekaná listová petržel

POSTUP

Těstoviny uvaříme dle návodu v osolené vodě. 

Tip: V průběhu vaření těstoviny promícháváme, aby se neslepily.

V pánvi s rozpuštěným máslem opečeme kuřecí nudličky. Maso osolíme a opepříme. 

Přidáme najemno nakrájenou cibuli, zarestujeme a podlijeme vývarem. Necháme podusit, přidáme smetanu a nahrubo nastrouhaný sýr. Vaříme, dokud nezískáme potřebnou hustotu.

Tip: Jak připravit domácí kuřecí vývar zjistíte v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.

Brokolici rozebereme na růžičky a orestujeme v pánvi s rozehřátou lžící másla a trochou olivového oleje. Ochutíme solí, pepřem a špetkou chilli.

Omáčku dokončíme nasekanou petrželkou.

Servírujeme v talíři s vyšším okrajem, kam nandáme scezené těstoviny, připravenou sýrovou omáčku s drůbežím masem, a nakonec i orestovanou brokolici.

Orientační nutriční hodnoty (1 porce): 843 kcal, 56 g bílkovin, 61 g sacharidů, 42 g tuků.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

BUDE SE VÁM HODIT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.