Kuchyně
Česká
Počet porcí
4 porce
Doba přípravy
30 min.
Obtížnost
Začátečník
Sýrová omáčka je snad to nejlepší, co si můžete dopřát s pořádnou porcí vařených těstovin. A přesně tu připravil i šéfkuchař Roman Paulus. Omáčku z modrého sýra připravuje s kuřecími nudličkami smaženými na přepuštěném másle s cibulí, což je společně se smetanou a plísňovým sýrem právě to, co dodává omáčce skvělou výraznou, ale přesto jemnou chuť. Těstoviny se sýrovou omáčkou pak můžete podávat buď jen tak, anebo stejně jako Roman Paulus s kousky restované brokolice.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
3 809 kJ / 908 kcal
Bílkoviny
56,60 g
Tuky
49,30 g
Vláknina
3,50 g
Sůl
3,40 g
Sacharidy
61,90 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Těstoviny uvaříme dle návodu v osolené vodě.
V průběhu vaření těstoviny promícháváme, aby se neslepily.
02.V pánvi s rozpuštěným máslem opečeme kuřecí nudličky. Maso osolíme a opepříme.
03.Přidáme najemno nakrájenou cibuli, zarestujeme a podlijeme vývarem. Necháme podusit, přidáme smetanu a nahrubo nastrouhaný sýr. Vaříme, dokud nezískáme potřebnou hustotu.
Jak připravit domácí kuřecí vývar zjistíte v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.
04.Brokolici rozebereme na růžičky a orestujeme v pánvi s rozehřátou lžící másla a trochou olivového oleje. Ochutíme solí, pepřem a špetkou chilli.
05.Omáčku dokončíme nasekanou petrželkou.
06.Servírujeme v talíři s vyšším okrajem, kam nandáme scezené těstoviny, připravenou sýrovou omáčku s drůbežím masem, a nakonec i orestovanou brokolici.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT