Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Jak očistit růžičkovou kapustu?
Odřízneme košťál a sundáme asi dva svrchní lístky, podle stavu kapusty.
Na košťálu nařízneme křížek, aby se kapusta rovnoměrně provařila. Vaříme v osolené vodě do měkka, přibližně 5 minut podle velikosti. Ideálně vaříme stejně velké kapustičky, v opačném případě je musíme hlídat a vyndávat postupně.
Uvařené kapusty přendáme do misky s vodou a ledem, abychom je šokově zchladili a zastavili proces vaření.
Vařenou kapustu překrojíme napůl a krátce opečeme v rozpálené pánvi na lžíci másla. Osolíme, opepříme a případně do pánve přidáme i čerstvé lístky rozmarýnu nebo tymiánu.
Opéct v pánvi s máslem můžeme i syrovou kapustu. V takovém případě ji opékáme déle a dozlatova. Bylinky přidáme až ke konci. Příloha tak bude mnohem křupavější.
Vařená kapusta se podává i rovnou jako příloha. Stačí zakápnout trochou olivového oleje.