Jak zpracovat růžičkovou kapustu
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Zdravá

doba přípravy

Doba přípravy

45 min.

obtížnost

Obtížnost

Začátečník

Naučte se kouzlit s růžičkovou kapustou! Jak zpracovat opomíjenou zeleninu tak, aby vám opravdu zachutnala, předvede šéfkuchař Roman Paulus ve videu Kulinářské akademie Lidlu. Dozvíte se jak kapustu očistit, proč růžičky při vaření nařezávat i jak z ní udělat neodolatelnou přílohu, kterou na talíři nikdo nenechá. Hodí se jako příloha ke zvěřině, zelenina do polévky nebo z ní můžete udělat skvělou nastavovanou bramborou kaši. Udělejte z neoblíbené zeleniny skvělou pochoutku jako z luxusní restaurace.

Tagy

Škola vaření

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 1 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Jak zpracovat růžičkovou kapustu

  • růžičková kapusta
  • led
  • máslo
  • sůl
  • pepř
  • čerstvý tymián
  • čerstvý rozmarýn
  • extra panenský olivový olej

Orientační nutriční hodnoty

Energie

0 kJ /

Bílkoviny

0,00 g

Tuky

0,00 g

Vláknina

0,00 g

Sůl

0,00 g

Sacharidy

0,00 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.Jak očistit růžičkovou kapustu?

02.Odřízneme košťál a sundáme asi dva svrchní lístky, podle stavu kapusty.

Jak uvařit růžičkovou kapustu?

03.Na košťálu nařízneme křížek, aby se kapusta rovnoměrně provařila. Vaříme v osolené vodě do měkka, přibližně 5 minut podle velikosti. Ideálně vaříme stejně velké kapustičky, v opačném případě je musíme hlídat a vyndávat postupně.

04.Uvařené kapusty přendáme do misky s vodou a ledem, abychom je šokově zchladili a zastavili proces vaření.

Jak podávat růžičkovou kapustu?

05.Vařenou kapustu překrojíme napůl a krátce opečeme v rozpálené pánvi na lžíci másla. Osolíme, opepříme a případně do pánve přidáme i čerstvé lístky rozmarýnu nebo tymiánu.

06.Opéct v pánvi s máslem můžeme i syrovou kapustu. V takovém případě ji opékáme déle a dozlatova. Bylinky přidáme až ke konci. Příloha tak bude mnohem křupavější.

07.Vařená kapusta se podává i rovnou jako příloha. Stačí zakápnout trochou olivového oleje.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo