Krůtí stehna s parmazánovou omáčkou a zeleninou

play Přehrát video recept
Krůtí stehna s parmazánovou omáčkou a zeleninou
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
počet porcí

Počet porcí

3 porce

doba přípravy

Doba přípravy

2 hod.

obtížnost

Obtížnost

Začátečník

Jemné krůtí maso, parmazánová omáčka doplněné zeleninkou – to je elegance podle Marcela Ihnačáka servírovaná s lehkostí.


Tagy

Nedělní oběd

Marcel Ihnačák

Marcel Ihnačák

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 3 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 700 g krůtí horní stehna
  • 2 × bobkové listy Kania
  • 5 × kulička celý černý pepř
  • 5 × kulička nové koření
  • 2 × cibule
  • 1 × svazek mrkve s natí
  • 1 × svazek petržel s natí
  • 3 × stonek řapíkatý celer
  • sůl Kania
  • 5 × stroužek česnek
  • 500 g brambory
  • extra panenský olivový olej Primadonna
  • 4 × lžíce máslo Pilos
  • 100 g parmazán Milbona
  • 250 ml čerstvá smetana ke šlehání Pilos (33 % tuku)
  • černý mletý pepř Kania
  • čerstvá bazalka

Orientační nutriční hodnoty

Energie

5 651 kJ / 1 351 kcal

Bílkoviny

86,00 g

Tuky

81,30 g

Vláknina

13,20 g

Sůl

3,30 g

Sacharidy

74,60 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.Do hrnce s vodou dáme vařit maso, bobkové listy, celý černý pepř, nové koření, celou cibuli a očištěnou kořenovou zeleninu. Osolíme, přidáme celé stroužky česneku a oloupané brambory. Přilijeme olej a vaříme asi 2 hodiny, až maso změkne. Zeleninu s brambory vyndáme po asi 45 minutách. 

02.V menším hrnci rozpustíme olej a máslo, podlijeme vývarem, přidáme nastrouhaný parmezán a smetanu ke šlehání, promícháme a chvíli povaříme. 

03.V pánvi s olejem orestujeme připravenou nakrájenou kořenovou zeleninu a brambory, osolíme a opepříme. Nakonec přidáme nakrájenou bazalku. 

04.Krůtí stehna servírujeme s opečenou zeleninou, parmazánovou omáčkou a ozdobíme lístky bazalky. 

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo