Marcel Ihnačák
Doba přípravy2 hod.

Krůtí stehna s parmazánovou omáčkou a zeleninou

Jemné krůtí maso, parmazánová omáčka doplněné zeleninkou – to je elegance podle Marcela Ihnačáka servírovaná s lehkostí.


SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
3

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 700 g krůtí horní stehna
  • 2 × bobkové listy Kania
  • 5 × kulička celý černý pepř
  • 5 × kulička nové koření
  • 2 × cibule
  • 1 × svazek mrkve s natí
  • 1 × svazek petržel s natí
  • 3 × stonek řapíkatý celer
  • sůl Kania
  • 5 × stroužek česnek
  • 500 g brambory
  • extra panenský olivový olej Primadonna
  • 4 × lžíce máslo Pilos
  • 100 g parmazán Milbona
  • 250 ml čerstvá smetana ke šlehání Pilos (33 % tuku)
  • černý mletý pepř Kania
  • čerstvá bazalka

POSTUP

Do hrnce s vodou dáme vařit maso, bobkové listy, celý černý pepř, nové koření, celou cibuli a očištěnou kořenovou zeleninu. Osolíme, přidáme celé stroužky česneku a oloupané brambory. Přilijeme olej a vaříme asi 2 hodiny, až maso změkne. Zeleninu s brambory vyndáme po asi 45 minutách. 

V menším hrnci rozpustíme olej a máslo, podlijeme vývarem, přidáme nastrouhaný parmezán a smetanu ke šlehání, promícháme a chvíli povaříme. 

V pánvi s olejem orestujeme připravenou nakrájenou kořenovou zeleninu a brambory, osolíme a opepříme. Nakonec přidáme nakrájenou bazalku. 

Krůtí stehna servírujeme s opečenou zeleninou, parmazánovou omáčkou a ozdobíme lístky bazalky. 

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

BUDE SE VÁM HODIT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.