Počet porcí
3 porce
Doba přípravy
2 hod.
Obtížnost
Začátečník
Jemné krůtí maso, parmazánová omáčka doplněné zeleninkou – to je elegance podle Marcela Ihnačáka servírovaná s lehkostí.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
5 651 kJ / 1 351 kcal
Bílkoviny
86,00 g
Tuky
81,30 g
Vláknina
13,20 g
Sůl
3,30 g
Sacharidy
74,60 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Do hrnce s vodou dáme vařit maso, bobkové listy, celý černý pepř, nové koření, celou cibuli a očištěnou kořenovou zeleninu. Osolíme, přidáme celé stroužky česneku a oloupané brambory. Přilijeme olej a vaříme asi 2 hodiny, až maso změkne. Zeleninu s brambory vyndáme po asi 45 minutách.
02.V menším hrnci rozpustíme olej a máslo, podlijeme vývarem, přidáme nastrouhaný parmezán a smetanu ke šlehání, promícháme a chvíli povaříme.
03.V pánvi s olejem orestujeme připravenou nakrájenou kořenovou zeleninu a brambory, osolíme a opepříme. Nakonec přidáme nakrájenou bazalku.
04.Krůtí stehna servírujeme s opečenou zeleninou, parmazánovou omáčkou a ozdobíme lístky bazalky.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT