Jemné krůtí maso, parmazánová omáčka doplněné zeleninkou – to je elegance podle Marcela Ihnačáka servírovaná s lehkostí.
Jemné krůtí maso, parmazánová omáčka doplněné zeleninkou – to je elegance podle Marcela Ihnačáka servírovaná s lehkostí.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Do hrnce s vodou dáme vařit maso, bobkové listy, celý černý pepř, nové koření, celou cibuli a očištěnou kořenovou zeleninu. Osolíme, přidáme celé stroužky česneku a oloupané brambory. Přilijeme olej a vaříme asi 2 hodiny, až maso změkne. Zeleninu s brambory vyndáme po asi 45 minutách.
V menším hrnci rozpustíme olej a máslo, podlijeme vývarem, přidáme nastrouhaný parmezán a smetanu ke šlehání, promícháme a chvíli povaříme.
V pánvi s olejem orestujeme připravenou nakrájenou kořenovou zeleninu a brambory, osolíme a opepříme. Nakonec přidáme nakrájenou bazalku.
Krůtí stehna servírujeme s opečenou zeleninou, parmazánovou omáčkou a ozdobíme lístky bazalky.