Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Omytá krůtí stehna vykostíme tak, že vyřízneme hlavní kost, seřízneme maso od kůže a odstraníme šlachy. (Kosti, kůži a šlachy můžeme použít na přípravu vývaru). Maso nakrájíme na větší kusy, osolíme a opepříme. Necháme rozpálit hrnec, opečeme maso na olivovém oleji ze všech stran dozlatova a přendáme do mísy.
Kořenovou zeleninu nakrájíme na menší kostičky a restujeme na výpeku z masa. Cibuli a česnek nakrájíme na větší kusy a po chvíli přidáme ke kořenové zelenině. Spolu restujeme asi 10 minut. Přidáme rajčatový protlak a krátce orestujeme, aby se protlak nespálil. Základ podlijeme červeným vínem, necháme povařit a přidáme černý pepř, nové koření, bobkový list, tymián a rozmarýn. Důkladně promícháme. Vrátíme zpátky orestované maso a podle potřeby podlijeme krůtím vývarem tak, aby bylo maso lehce zalité. Přiklopíme a krátce povaříme. Následně vložíme celý hrnec i s pokličkou do předehřátě trouby na 180 °C a necháme dusit 1–1,5 hodiny. Maso vyjmeme z omáčky a dáme do mísy. Do omáčky přidáme francouzské máslo a důkladně rozmícháme metličkou. Dochutíme nastrouhanou pomerančovou a citronovou kůrou a necháme provařit (10–15 minut). Omáčku propasírujeme přes sítko, vrátíme zpátky maso a necháme provařit. Nakonec přidáme nasekanou petrželku.
Dušená krůtí stehna s omáčkou podáváme ve větší míse. Jako příloha jsou vhodné pečené brambory.