Roman Paulus
Doba přípravy30 min.

Krupicová kaše s mletými mandlemi a čokoládou

Jaké je vaše oblíbené jídlo z dětství? Pro mnohé to bude zcela nepochybně krupicová kaše, a tak šéfkuchař Roman Paulus natočil video recept, díky kterému si ji budete moct opět připomenout – tentokrát vylepšenou nasekanými mandlemi. Kromě nich budete potřebovat už jen mléko a samotnou krupici, ale ne mnoho, aby kaše na talíři nebyla pak příliš hustá. Čím ji nakonec ozdobíte, je už jen na vás, ale nemělo by chybět máslo, čokoláda či kakao a dále pak třeba skořice datlový nebo javorový sirup a na závěr nejlépe trocha čerstvého ovoce.

SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
2

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Krupicová kaše

  • 500 ml čerstvé plnotučné mléko Pilos
  • 50 g mandle Belbake
  • 30 g krupicový cukr Belbake
  • 50 g pšeničná krupice Belbake

Na ozdobu

  • 20 g máslo Pilos
  • 1 × lžička mletá skořice Kania
  • 10 g čokoláda s pomerančovou kůrou a mandlemi J. D. Gross
  • 40 g datlový sirup Maribel
  • 20 g čerstvé kanadské borůvky
  • 20 g čerstvé jahody
  • 20 g čerstvé maliny
  • 1 × snítka máta

POSTUP

Mandle nameleme nahrubo a čokoládu vložíme do lednice či mrazničky.

Tip: Aby se mandle dobře mixovaly, je vhodné namlít větší množství. Z toho následně odsypete 50 g do receptu a zbytek použijte například na rostlinné mléko nebo snadné sušenky.

V hrnci za stálého míchání přivedeme k varu mléko s mandlemi a cukrem dle chuti. Do vroucího mléka nasypeme krupici a mícháme, dokud kaše nezhoustne.

Servírujeme porci do hlubokého polévkového talíře, doprostřed položíme kousek másla, zasypeme skořicí, ochutíme čerstvě nastrouhanou čokoládou, trochou datlového sirupu, čerstvým ovocem a ozdobíme lístkem máty.

Tip: Recept vychází na 4 dětské nebo 2 dospělé porce.

Orientační nutriční hodnoty (1 dětská porce): 319 kcal, 8 g bílkovin, 33 g sacharidů, 16 g tuků.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

BUDE SE VÁM HODIT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.