Roman Paulus

Mandlové mléko

Alternativy klasického kravského mléka jsou čím dál oblíbenější. A to nejenom u lidí s intolerancí na laktózu. Rostlinné náhražky mléka obsahují spoustu minerálů a jiných prospěšných látek, které v klasickém mléku nenajdete, a navíc jsou vhodné i pro vegany a ohleduplnější k naší planetě. Šéfkuchař Roman Paulus natočil návod na přípravu mandlového mléka a jak sami uvidíte, je to velmi snadné. Do mandlového mléka přidává pro lepší chuť i datli a vanilku, díky čemuž získá příjemnou nasládlou chuť. Po propasírování vám mandlové mléko vydrží v lednici stejně dlouho jako čerstvé mléko a můžete ho i stejným způsobem používat.

SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
1

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 1 × hrnek mandlí
  • 4 × hrnky vody
  • 1 × datle
  • sůl
  • vanilkový lusk
  • plátno
  • láhev o objemu 1 l
  • mixér

POSTUP

Mandle namočíme do vody a necháme 24 hodin namočené.

Druhý den je scedíme, propláchneme a dáme do mixéru, přidáme část vody, datli (bez pecky), sůl, semínka z vanilkového lusku a dobře rozmixujeme. Přidáme zbytek vody a znovu krátce promixujeme.

Poté scedíme přes plátno a přelijeme do láhve. Skladujeme v lednici 2–3 dny.

Tip: Rozmixované mandle můžeme v troubě orestovat a následně přidávat například do snídaňové kaše nebo müsli.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.