Mandlové mléko
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda prázdná
obtížnost

Obtížnost

Začátečník

Alternativy klasického kravského mléka jsou čím dál oblíbenější. A to nejenom u lidí s intolerancí na laktózu. Rostlinné náhražky mléka obsahují spoustu minerálů a jiných prospěšných látek, které v klasickém mléku nenajdete, a navíc jsou vhodné i pro vegany a ohleduplnější k naší planetě. Šéfkuchař Roman Paulus natočil návod na přípravu mandlového mléka a jak sami uvidíte, je to velmi snadné. Do mandlového mléka přidává pro lepší chuť i datli a vanilku, díky čemuž získá příjemnou nasládlou chuť. Po propasírování vám mandlové mléko vydrží v lednici stejně dlouho jako čerstvé mléko a můžete ho i stejným způsobem používat.

Tagy

Škola vaření

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 1 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 1 × hrnek mandlí
  • 4 × hrnky vody
  • 1 × datle
  • sůl
  • vanilkový lusk

Orientační nutriční hodnoty

Energie

3 742 kJ / 895 kcal

Bílkoviny

30,60 g

Tuky

71,40 g

Vláknina

19,50 g

Sůl

0,00 g

Sacharidy

48,80 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.Mandle namočíme do vody a necháme 24 hodin namočené.

02.Druhý den je scedíme, propláchneme a dáme do mixéru, přidáme část vody, datli (bez pecky), sůl, semínka z vanilkového lusku a dobře rozmixujeme. Přidáme zbytek vody a znovu krátce promixujeme.

03.Poté scedíme přes plátno a přelijeme do láhve. Skladujeme v lednici 2–3 dny.

Rozmixované mandle můžeme v troubě orestovat a následně přidávat například do snídaňové kaše nebo müsli.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo