Roman Paulus
Doba přípravy45 min.

Karibské kuře s rýží

Abyste se naladili na karibskou vlnu, nemusíte hned vyrážet do Karibiku. Připravte si karibské kuře podle receptu Romana Pauluse a Karibik budete mít u sebe doma.

SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
4

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • bio panenský kokosový olej Vita D´or
  • 30 g zázvor
  • 300 g kuřecí prsa Řezníkova čerstvá porce
  • 1 × cibule
  • 2 × stroužek česnek
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • keramický mlýnek s pepřem 4 druhů Kania
  • 1 × pálivá paprička
  • 1 × červená paprika
  • 1 × žlutá paprika
  • 100 g červené fazole Kidney Freshona
  • 2 × lžíce kari koření Kania
  • 100 ml kokosové mléko Freshona
  • 400 g jasmínová rýže Golden Sun
  • 4 × vejce „M“
  • 2 × lahůdková cibulka

POSTUP

1. V rozehřáté pánvi necháme rozpustit kokosový olej, přidáme zázvor, po chvíli i kuřecí prsa, která jsme nakrájeli na nudličky, a dobře opečeme. 

2. Přidáme cibuli nakrájenou na kostičky a česnek nadrobno a ještě chvilku restujeme. Osolíme, opepříme a přidáme další suroviny – pálivou papričku nakrájenou na malé nudličky, červenou a žlutou papriku na kostičky a červené fazole a chvíli restujeme.

3. Přisypeme kari koření a podlijeme kokosovým mlékem. Vmícháme vařenou rýži a necháme prohřívat.

Tip: Do tohoto pokrmu můžete spotřebovat rýži z minulého dne.

4. V rozehřáté pánvi připravíme volské oko, které osolíme. 

5. Podáváme posypané nakrájenou lahůdkovou cibulkou.

Orientační nutriční hodnoty (1 porce): 663 kcal, 35 g bílkovin, 91 g sacharidů, 17 g tuků.


Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

BUDE SE VÁM HODIT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.