Jackfruit kari
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda prázdná
kuchyně

Kuchyně

Asijská, Indická

počet porcí

Počet porcí

4 porce

doba přípravy

Doba přípravy

45 min.

obtížnost

Obtížnost

Začátečník

Kuřecí kari je klasika, kterou jste už dost možná měli možnost vyzkoušet, ale ochutnali jste někdy veganské kari s jackfruitem? Jackfruit je výjimečná plodina ze Srí Lanky, která se v nezralém stavu používá jako zelenina a po dozrání jako chutné ovoce. Šéfkuchař Roman Paulus už s ním několikrát vařil, a tak připravil recept na výborné jackfruit kari s tofu. Naučíte se připravit základ na kari z cibule, česneku, rajčat a kokosového mléka, který můžete použít i na další kari recepty. Tentokrát ale zkuste přidat již zmiňovaný jackfruit a restované tofu, které stačí doplnit koriandrem, smaženou šalotkou a kouskem limetky.

Tagy

Světová kuchyně

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 4 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 30 g kokosový olej Vitasia
  • 2 × červená cibule
  • 4 × stroužek česnek
  • 4 × rajčata
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • 4 × lžíce kari koření Kania
  • 400 ml kokosové mléko Freshona
  • 2 × plechovka jackfruit v nálevu Vitasia
  • 1 × hrst čerstvý koriandr
  • 1 × limetka
  • 180 g marinované tofu Vitasia
  • 2 × lžíce rostlinný olej Vita D'or
  • 2 × lžíce bramborový škrob Belbake
  • 320 g basmati rýže Vitasia
  • 1 × šalotka

Orientační nutriční hodnoty

Energie

3 615 kJ / 864 kcal

Bílkoviny

21,50 g

Tuky

45,10 g

Vláknina

12,90 g

Sůl

2,00 g

Sacharidy

94,80 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.Rýži uvaříme dle návodu a tofu nakrájíme na kostky, obalíme v bramborovém škrobu a osmažíme do křupava v rozpáleném rostlinném oleji. Šalotku nakrájíme na proužky, usmažíme a necháme okapat na papírové utěrce.

Jak uvařit rýži jako vyhlášený šéfkuchař se dozvíte v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.

02.V hrnci rozehřejeme kokosový olej. Červenou cibuli nakrájíme na proužky, stroužky česneku na plátky a obojí v hrnci orestujeme dosklovata.

03.Následně přidáme čerstvá rajčata nakrájená na menší kousky, osolíme a 3–4 minuty dusíme. 

04.Základ ochutíme kari kořením, krátce orestujeme a následně zjemníme kokosovým mlékem. Stáhneme plamen a přidáme sterilovaný scezený jackfruit.

Neznáte jackfruit? Podívejte se na video Kulinářské akademie Lidlu o exotickém ovoci, kde uvidíte nejen jak vypadá, ale i kde roste a k čemu se hodí.

05.Provařené kari dokončíme čerstvým nasekaným koriandrem. 

06.Servírujeme v hlubokém talíři s vařenou basmati rýží, smaženým tofu, dozdobené smaženou šalotkou, měsíčkem limetky a lístky koriandru.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo