Roman Paulus
Doba přípravy45 min.

Jackfruit kari

Kuřecí kari je klasika, kterou jste už dost možná měli možnost vyzkoušet, ale ochutnali jste někdy veganské kari s jackfruitem? Jackfruit je výjimečná plodina ze Srí Lanky, která se v nezralém stavu používá jako zelenina a po dozrání jako chutné ovoce. Šéfkuchař Roman Paulus už s ním několikrát vařil, a tak připravil recept na výborné jackfruit kari s tofu. Naučíte se připravit základ na kari z cibule, česneku, rajčat a kokosového mléka, který můžete použít i na další kari recepty. Tentokrát ale zkuste přidat již zmiňovaný jackfruit a restované tofu, které stačí doplnit koriandrem, smaženou šalotkou a kouskem limetky.

SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
4

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 30 g kokosový olej Vitasia
  • 2 × červená cibule
  • 4 × stroužek česnek
  • 4 × rajčata
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • 4 × lžíce kari koření Kania
  • 400 ml kokosové mléko Freshona
  • 2 × plechovka jackfruit v nálevu Vitasia
  • 1 × hrst čerstvý koriandr
  • 1 × limetka
  • 180 g marinované tofu Vitasia
  • 2 × lžíce rostlinný olej Vita D'or
  • 2 × lžíce bramborový škrob Belbake
  • 320 g basmati rýže Vitasia
  • 1 × šalotka
  • hrnec
  • sítko
  • papírové utěrky

POSTUP

Rýži uvaříme dle návodu a tofu nakrájíme na kostky, obalíme v bramborovém škrobu a osmažíme do křupava v rozpáleném rostlinném oleji. Šalotku nakrájíme na proužky, usmažíme a necháme okapat na papírové utěrce.

Tip: Jak uvařit rýži jako vyhlášený šéfkuchař se dozvíte v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.

V hrnci rozehřejeme kokosový olej. Červenou cibuli nakrájíme na proužky, stroužky česneku na plátky a obojí v hrnci orestujeme dosklovata.

Následně přidáme čerstvá rajčata nakrájená na menší kousky, osolíme a 3–4 minuty dusíme. 

Základ ochutíme kari kořením, krátce orestujeme a následně zjemníme kokosovým mlékem. Stáhneme plamen a přidáme sterilovaný scezený jackfruit.

Tip: Neznáte jackfruit? Podívejte se na video Kulinářské akademie Lidlu o exotickém ovoci, kde uvidíte nejen jak vypadá, ale i kde roste a k čemu se hodí.

Provařené kari dokončíme čerstvým nasekaným koriandrem. 

Servírujeme v hlubokém talíři s vařenou basmati rýží, smaženým tofu, dozdobené smaženou šalotkou, měsíčkem limetky a lístky koriandru.

Orientační nutriční hodnoty (1 porce): 515 kcal, 11 g bílkovin, 54 g sacharidů, 27 g tuků.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

BUDE SE VÁM HODIT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU