Roman Paulus
Doba přípravy20 min.

Jednoduché jogurtové placky na grilu

Při grilování si můžete připravit i čerstvé pečivo jako přílohu – například jogurtové placky podle receptu Romana Pauluse. Jsou inspirované tradičním indickým chlebem naan a hodí se skvěle jak ke grilovanému masu, tak k různým sýrům či salátům. Na grilované placky budete navíc potřebovat jen několik základních surovina a připravovat je můžete buď přímo na roštu, grilovacím kameni anebo klidně i doma v pánvi. 

SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
6

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 200 g hladká mouka + na pomoučnění
  • 12 g kypřicí prášek
  • 1 × lžíce slunečnicový olej
  • 150 g bílý smetanový jogurt
  • 1 × špetka sůl
  • na potření rozpuštěné máslo

POSTUP

Veškeré ingredience smícháme dohromady, vytvoříme těsto, které se ze začátku bude lepit. Po krátkém odpočinutí (5 minut) však bude krásně hladké a pružné.

Rozdělíme na 4–6 kousků a rozválíme na placky.

Pečeme v grilu na pizza kameni, pokud nemáte, povede se to s opatrností i na roštu. Opékáme několik minut na každé straně, dokud se nezačnou tvořit hnědé „puchýře“.

Po vyndání můžeme pomazat rozpuštěným máslem nebo je uložit jen tak suché ještě teplé do utěrky, aby zůstaly měkké.

Tip: Gril rozpalte naplno. Vysoká teplota plackám svědčí.

Orientační nutriční hodnoty (1 porce): 215 kcal, 5 g bílkovin, 29 g sacharidů, 9 g tuků.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

BUDE SE VÁM HODIT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.