Játrová paštika*
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Česká

počet porcí

Počet porcí

4 porce

doba přípravy

Doba přípravy

45 min.

obtížnost

Obtížnost

Začátečník

Na domácí paštiku jen tak něco nemá! Připravit ji je navíc mnohem snadnější, než si možná myslíte! Dokáže vám to šéfkuchař Roman Paulus, který natočil jednoduchý video recept na paštiku z drůbežích jater. Použít můžete játra kuřecí, ale stejně tak dobře i husí nebo kachní. Jediné, co je potřeba před rozmixováním jater, je osmažit je s cibulkou nebo šalotkou a kořením a na závěr přidat ještě kapku brandy nebo portského vína. Hotovou drůbeží játrovku pak můžete ozdobit brusinkami, plátky mandlí anebo ji jen tak zalít tenkou vrstvou másla a co nejdřív si na ní pochutnat.

Tagy

Party

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 4 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 300 g másla Pilos
  • 2 × šalotky
  • 1 × stroužek česneku
  • 3 × bobkové listy Kania
  • snítka čerstvého tymiánu
  • 300 g kuřecích jater Řezníkova čerstvá porce
  • keramický mlýnek s pepřem Kania
  • 30 ml brandy
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • chléb Řemeslný pecen Náš kraj
  • cibulovo-jablečno-zázvorová marmeláda

Orientační nutriční hodnoty

Energie

2 787 kJ / 666 kcal

Bílkoviny

17,60 g

Tuky

64,10 g

Vláknina

0,40 g

Sůl

0,60 g

Sacharidy

2,60 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.150 g másla v malém rendlíku rozpustíme.

02.V pánvi rozehřejeme 50 g másla, na kterém dosklovata orestujeme nadrobno nakrájenou šalotku a česnek. Přidáme bobkové listy, lístky čerstvého tymiánu a očištěná játra. Opepříme a restujeme. Následně přilijeme brandy a můžeme i zapálit a oflambovat. Krátce 2-3 minuty dusíme pod pokličkou.

03.Játra osolíme, můžeme dopepřit dle chuti, vyndáme bobkové listy a přendáme do mixéru. Zalijeme 50 ml rozpuštěného másla a důkladně umixujeme. Následně přidáme dalších 50 g rozpuštěného másla, lehce promícháme a znovu krátce promixujeme.

04.Hotovou paštiku nandáme do čistých sklenic, několikrát se sklenicí bouchneme, paštiku uhladíme a zalijeme zbylým rozpuštěným máslem. Sklenici zavřeme až po vychlazení paštiky. Uchováváme v lednici, kde vydrží minimálně týden.

05.Podáváme za tepla i za studena s čerstvě opečeným chlebem a ideálně cibulovo-jablečno-zázvorovou marmeládou.

Jak si připravíte cibulovo-jablečno-zázvorovou marmeládu se dozvíte v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo