Kuchyně
Asijská, Indická, Srílanská
Počet porcí
1 porce
Obtížnost
Profesionál
Už jste někdy ochutnali kraba? Pokud ještě ne, určitě byste to měli napravit. Pro takovou příležitost natočil šéfkuchař Roman Paulus během svého putování Srí Lankou video, ve kterém vám ukáže, jak nejdříve kraba očistit a jak z něj následně připravit skvělou pochoutku. Naučíte se, jak z kraba dostat co nejvíce masa (zejména z nohou a klepet) i jak následně orestovat maso se šalotkou, česnekem a trochou smetany. Výslednou směs můžete podávat na toastu nebo přímo ve skořápce z kraba. A pokud máte chuť, uděláte nejlépe, když nakonec vše ještě zapečete s trochou parmazánové směsi.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
5 908 kJ / 1 412 kcal
Bílkoviny
22,20 g
Tuky
113,80 g
Vláknina
1,30 g
Sůl
1,10 g
Sacharidy
31,50 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Z kraba odloupneme svrchní krunýř, který očistíme a krátce povaříme ve vodě, abychom jej mohli použít k servírování. Z kraba odlomíme nohy a z těla vyndáme maximum masa (pomůžeme si špejlí). Klepeta naklepeme nožem a pomocí špejle opět vyndáme všechno maso.
Během práce všechny části kraba oplachujeme v čisté vodě.
02.V rozehřáté pánvi s olejem orestujeme nadrobno nakrájenou šalotku s česnekem a po chvilce přidáme čerstvé krabí maso. Zarestujeme, osolíme, opepříme, lehce zaprášíme moukou a podlijeme bílým vínem. Provaříme, dokud se víno neodpaří, a následně přidáme smetanu. Necháme krátce probublat.
03.Hotovou směs plníme do vyvařených krabích krunýřů, které mezitím změnily barvu.
04.Nastrouhaný sýr, strouhanku, nasekané kari lístky a celerovou nať promícháme a směs nasypeme na připravené krabí maso ve schránce. Oba krunýře zapečeme na grilu dozlatova.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT