Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
V přiměřeně velkém hrnci si rozpustíme 40 g másla, na kterém orestujeme 20 g nahrubo nakrájené šalotky, nasekaný pórek a posypeme cukrem. Po orestování přidáme 300 g hrášku, špetku tymiánu, podlijeme lehkým kuřecím vývarem, osolíme, opepříme a vaříme pouze krátce 5-8 minut, aby hrášek neztratil barvu. V průběhu vaření přidáme smetanu. Rozmixujeme kuchyňským mixérem a procedíme přes jemné sítko. Přivedeme k varu a dle potřeby naředíme vývarem či dochutíme solí a pepřem.
V pánvi rozehřejeme zbylé máslo, orestujeme najemno nakrájenou zbylou šalotku, posypeme špetkou tymiánu, přidáme 100 g hrášku a zarestujeme. Ke konci osolíme, opepříme a přidáme ledový salát nakrájený na kostičky.
Do hlubokého talíře dáme kulaté a vysoké vykrajovátko, do kterého navrstvíme orestovaný hrášek se salátem, vedle vykrajovátka nalijeme polévku, opatrně ho vytáhneme (tak, aby náplň zůstala uprostřed talíře) a doprostřed ozdobíme dokřupava orestovanou Pančetou.