Marcel Ihnačák
Doba přípravy1 hod.

Hamburger s hovězím masem, cuketou, rajčaty a camembertem

Domácí hamburger je tak trochu jako domácí bramborový salát – každý kuchař má svůj recept, na který nedá dopustit. Jedním z takových je i ten, který připravil šéfkuchař Marcel Ihnačák. Naučíte se, jak připravit na domácí burger placky z mletého masa i čím je doplnit. Tentokrát si pochutnáte na spoustě (pro burger ne tak tradičních) surovin, mezi kterými je například i cuketa, řapíkatý celer nebo sýr camembert. Jestli si burger dáte jen tak, nebo třeba ještě navíc s čerstvými hranolky, je už jen na vás.

SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
4

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 3 × stroužek česnek
  • čerstvá bazalka
  • 1 × cuketa
  • 2 × řapíkatý celer
  • 4 × houska na hamburger
  • 4 × nakládané okurky cornichons Freshona
  • 2 × rajčata
  • 100 g kečup Kania

POSTUP

Mleté maso osolíme a opepříme. Přidáme nastrouhaný česnek, nasekanou lahůdkovou cibulku, mátu, bazalku, pažitku a pálivou papričku bez semínek. Důkladně promícháme a ze směsi vypracujeme placky. Opečeme v pánvi s rozpáleným olejem. Přidáme cuketu a řapíkatý celer nakrájený na kousky. Ochutíme solí, pepřem a dále restujeme. Housky překrojíme a opečeme v pánvi s olejem do křupava. Kyselé okurky nakrájíme na tenké plátky a rajčata na kolečka. Camembert nakrájíme na tenké plátky a položíme na maso. Pánev přikryjeme alobalem. Spodní stranu housky potřeme zakysanou smetanou, obložíme grilovanou zeleninou, přidáme maso s camembertem a přikryjeme horní částí housky potřenou kečupem. 

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

BUDE SE VÁM HODIT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.