Roman Paulus
Doba přípravy30 min.

Grilovaný wagyu steak s pak choi

Wagyu steak je lahůdka japonské kuchyně, proto vyžaduje zvláštní přípravu. Jak připravit tento luxusní steak a s čím jej podávat, vám prozradí Roman Paulus.

SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
4

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Suroviny

  • 6 × lžíce majonéza premium Kania
  • 1 × lžíce japonská sójová omáčka Vitasia
  • 4 × lžíce rýžový ocet Vitasia
  • 4 × lžíce třtinový cukr Belbake
  • 1 × lžíce sezamový olej Vitasia
  • 6 × lžíce bílý sezam Vitasia
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • keramický mlýnek s pepřem Kania

Steaky:

  • 4 × pak choi
  • 4 × wagyu steak
  • rostlinný olej Vita D´or
  • mísa
  • mixér
  • gril

POSTUP

Sezamový dresink: 

1. Do nádoby na mixování vložíme majonézu, sójovou omáčku, rýžový ocet, třtinový cukr, sezamový olej a dobře rozmixujeme. Po rozmixování vmícháme orestovaný bílý sezam.

Steaky:

2. Pak choi rozpůlíme a zprudka ogrilujeme, asi 1 minutu. Sundáme z grilu, zakápneme sezamovým olejem, osolíme a opepříme. Steaky potřeme olejem, osolíme, opepříme a vložíme do rozpáleného grilu. Z každé strany grilujeme maximálně 1 minutu. Požadovaná úprava je rare. Hotový steak ještě osolíme. 

3. Steak podáváme nakrájený na plátky s grilovaným pak choi, sezamový dresink servírujeme v mističce zvlášť.

Orientační nutriční hodnoty (1 porce): 1033 kcal, 44 g bílkovin, 26 g sacharidů, 83 g tuků.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

BUDE SE VÁM HODIT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.