Wagyu steak je lahůdka japonské kuchyně, proto vyžaduje zvláštní přípravu. Jak připravit tento luxusní steak a s čím jej podávat, vám prozradí Roman Paulus.
Wagyu steak je lahůdka japonské kuchyně, proto vyžaduje zvláštní přípravu. Jak připravit tento luxusní steak a s čím jej podávat, vám prozradí Roman Paulus.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
1. Do nádoby na mixování vložíme majonézu, sójovou omáčku, rýžový ocet, třtinový cukr, sezamový olej a dobře rozmixujeme. Po rozmixování vmícháme orestovaný bílý sezam.
2. Pak choi rozpůlíme a zprudka ogrilujeme, asi 1 minutu. Sundáme z grilu, zakápneme sezamovým olejem, osolíme a opepříme. Steaky potřeme olejem, osolíme, opepříme a vložíme do rozpáleného grilu. Z každé strany grilujeme maximálně 1 minutu. Požadovaná úprava je rare. Hotový steak ještě osolíme.
3. Steak podáváme nakrájený na plátky s grilovaným pak choi, sezamový dresink servírujeme v mističce zvlášť.
Orientační nutriční hodnoty (1 porce): 1033 kcal, 44 g bílkovin, 26 g sacharidů, 83 g tuků.