Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
V Kulinářské akademii Lidlu naleznete podrobný videorecept jak připravit bylinkové máslo a Beárnskou omáčku, kterou podáváme k pokrmu.
Steak vakuově zabalíme a ponoříme do vodní lázně o teplotě 50 °C po dobu 10 minut.
Poté vyndáme z fólie, osolíme, opepříme, zakápneme olivovým olejem a zprudka grilujeme na rozpálené části asi 1 minutu z každé strany. Následně dopékáme na klidnější zóně s teploměrem na 55 °C vnitřní teploty masa. Během této doby přidáváme namočené odštěpky tvrdého dřeva pro získání uzeného aroma.
Po vyndání z grilu ještě necháme 5 minut odpočinout s bylinkovým máslem na povrchu přiklopené alobalem.
Zeleninu nakrájíme na špalíčky a kolečka dle chuti, pokládáme na rozpálenou část grilu a zprudka opečeme ze všech stran. Hotovou ji vyndáme na talíř, osolíme, opepříme, přidáme natrhanou čerstvou bazalku a zakápneme olivovým olejem.
Na prkénko naskládáme ugrilovanou zeleninu, přidáme Beárnskou omáčku v mističce zvlášť a steak nakrájený na plátky.