Roman Paulus
Doba přípravy2 hod.

Domácí kečup

Co s úrodou rajčat? Roman Paulus radí připravit domácí kečup! Uvidíte, že s hranolky ho budou vaše děti milovat. A dospělým zachutná s grilovaným masem.


SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
7

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Rozvar:

  • 100 ml voda
  • 1 × celá skořice
  • 10 ks hřebíček
  • 10 × kulička nové koření Kania
  • 3 × bobkový list Kania
  • 10 × kulička celý černý pepř Kania

Kečup:

  • 1 kg cherry rajčata
  • 150 g cukr krupice Belbake
  • 300 g jablka
  • 2 × lžíce jablečný ocet
  • 1 × lžíce sůl
  • 1 × lžička kyselina citronová Belbake
  • 300 g cibule
  • Monsieur cuisine
  • sítko
  • zavařovací sklenice

POSTUP

1. Z vody, skořice, hřebíčku a divokého koření připravíme rozvar. Po uvaření scedíme. 

2. Do mixovací nádoby vložíme na kusy nakrájená rajčata, cukr, jablka zbavená jadřinců a nakrájená na kostky, připravený rozvar, jablečný ocet, sůl, kyselinu citronovou a cibuli nakrájenou na větší kostky. 

Tip: Máte rádi ostrá a pikantní jídla? Přidejte ještě chilli.

3. Nádobu uzavřeme a rozmixujeme (program manuální vaření, stupeň 10, 30 vteřin, pravotočivý chod).

4. Po rozmixování kečup vaříme asi 1 hodinu (program manuální vaření, 100 °C, 1 hodina) a nakonec ještě jednou rozmixujeme dohladka (program manuální vaření, stupeň 10, pravotočivý chod).

Tip: Pokud připravujete kečup z větších rajčat, která obsahují více vody, vařte kečup déle.

4. Hotový kečup je tekutý, svoji typickou konzistenci získá až po vychladnutí.

5. Ještě teplý kečup naplníme do sklenic a otočíme dnem vzhůru. Takto vydrží několik měsíců.

6. Z uvedeného množství připravíte 7 sklenic kečupu o objemu 290 ml.

Orientační nutriční hodnoty (1 porce): 185 kcal, 2 g bílkovin, 41 g sacharidů, 1 g tuků.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

BUDE SE VÁM HODIT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.