Co s úrodou rajčat? Roman Paulus radí připravit domácí kečup! Uvidíte, že s hranolky ho budou vaše děti milovat. A dospělým zachutná s grilovaným masem.
Co s úrodou rajčat? Roman Paulus radí připravit domácí kečup! Uvidíte, že s hranolky ho budou vaše děti milovat. A dospělým zachutná s grilovaným masem.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
1. Z vody, skořice, hřebíčku a divokého koření připravíme rozvar. Po uvaření scedíme.
2. Do mixovací nádoby vložíme na kusy nakrájená rajčata, cukr, jablka zbavená jadřinců a nakrájená na kostky, připravený rozvar, jablečný ocet, sůl, kyselinu citronovou a cibuli nakrájenou na větší kostky.
Tip: Máte rádi ostrá a pikantní jídla? Přidejte ještě chilli.
3. Nádobu uzavřeme a rozmixujeme (program manuální vaření, stupeň 10, 30 vteřin, pravotočivý chod).
4. Po rozmixování kečup vaříme asi 1 hodinu (program manuální vaření, 100 °C, 1 hodina) a nakonec ještě jednou rozmixujeme dohladka (program manuální vaření, stupeň 10, pravotočivý chod).
Tip: Pokud připravujete kečup z větších rajčat, která obsahují více vody, vařte kečup déle.
4. Hotový kečup je tekutý, svoji typickou konzistenci získá až po vychladnutí.
5. Ještě teplý kečup naplníme do sklenic a otočíme dnem vzhůru. Takto vydrží několik měsíců.
6. Z uvedeného množství připravíte 7 sklenic kečupu o objemu 290 ml.
Orientační nutriční hodnoty (1 porce): 185 kcal, 2 g bílkovin, 41 g sacharidů, 1 g tuků.