Roman Paulus
Doba přípravy45 min.

Zavařená cherry rajčata

Urodila se vám cherry rajčátka? Uchovejte je na zimu a zavařte si je! Jak na to, vám poradí Roman Paulus ve videu.


SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
8

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • extra panenský olivový olej
  • cibule
  • česnek
  • cherry rajčata
  • tymián

POSTUP

1. V rozehřátém hrnci s olivovým olejem orestujeme dosklovata cibuli nakrájenou na nudličky a česnek na plátky.

2. Přidáme cherry rajčata a tymián a necháme chvíli podusit. 

Tip: Stejným způsobem zpracujete i velká rajčata nakrájená na kousky.

3. Podušená rajčata přelijeme do připravených čistých sklenic, otřeme čistou utěrkou a uzavřeme víčkem. Sterilujeme na 85 °C cca 20 minut. Poté vyndáme na utěrku, víčkem dolů, abychom se ujistili, že jsou dobře zavařené a necháme vychladnout.

Orientační nutriční hodnoty (1 porce): 83 kcal, 3 g bílkovin, 11 g sacharidů, 3 g tuků.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

BUDE SE VÁM HODIT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.