Urodila se vám cherry rajčátka? Uchovejte je na zimu a zavařte si je! Jak na to, vám poradí Roman Paulus ve videu.
Urodila se vám cherry rajčátka? Uchovejte je na zimu a zavařte si je! Jak na to, vám poradí Roman Paulus ve videu.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
1. V rozehřátém hrnci s olivovým olejem orestujeme dosklovata cibuli nakrájenou na nudličky a česnek na plátky.
2. Přidáme cherry rajčata a tymián a necháme chvíli podusit.
Tip: Stejným způsobem zpracujete i velká rajčata nakrájená na kousky.
3. Podušená rajčata přelijeme do připravených čistých sklenic, otřeme čistou utěrkou a uzavřeme víčkem. Sterilujeme na 85 °C cca 20 minut. Poté vyndáme na utěrku, víčkem dolů, abychom se ujistili, že jsou dobře zavařené a necháme vychladnout.
Orientační nutriční hodnoty (1 porce): 83 kcal, 3 g bílkovin, 11 g sacharidů, 3 g tuků.