Roman Paulus
Doba přípravy30 min.

Rajčatový salát

Rajčatový salát je skvělá příloha a někdy klidně i hlavní jídlo. Šéfkuchař Roman Paulus vám ukáže, jak na něj. Nejlepší je využít velká masitá rajčata, která nejsou tak vodnatá, ale čím více druhů a barev rajčat použijete, tím veselejší salát bude. Kromě bylinek a červené cibule se na dochucení hodí ještě olivový olej a červený vinný ocet, který můžete nahradit i klasickým balsamikem. Samotný salát pak už stačí jen dozdobit sýrem feta či mozzarellou a můžete ho podávat!

SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
4

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 1 kg zralá rajčata (různé barvy, tvary a velikosti)
  • 2 × červená cibule
  • 1 × snítka bazalka
  • 1 × snítka listová petržel
  • sůl
  • pepř
  • 100 ml červený vinný ocet
  • 50 ml olivový olej
  • 2 × lžíce krupicový cukr
  • 200 g feta sýr

POSTUP

Rajčata nakrájíme na přiměřeně velké kousky a cibuli nadrobno.

Rajčata promícháme s cibulí, nakrájenou bazalkou a petrželí. Ochutíme solí, pepřem, octem, olivovým olejem a cukrem. Necháme alespoň 5 minut odležet.

Tip: Podle sladkosti rajčat upravte množství cukru.

Servírujeme v hluboké misce doplněné nalámanou fetou, čerstvě namletým pepřem, pokapané olivovým olejem a ozdobené lístky bazalky. 

Tip: Zkuste použít ochucený ocet namísto vinného. Jak připravit domácí ochucené octy zjistíte v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.

Orientační nutriční hodnoty (1 porce): 344 kcal, 11 g bílkovin, 20 g sacharidů, 24 g tuků.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

BUDE SE VÁM HODIT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.