Roman Paulus
Doba přípravy1 hod.

Domácí čokoládovo-oříškový krém

Kdo z nás v dětství rád nemlsal různé čokoládové krémy. Některým z nás to vydrželo až do dospělosti. Připravte si takový krém sami doma, protože nic se nevyrovná domácím sladkostem a mlskám. Je to tak snadné, podívejte se na následující video, kde vám poradí Roman Paulus. Hodí se na palačinky, do dezertů nebo jen tak na lžičku. V lednici ho můžete uchovávat i několik týdnů, ale jsme přesvědčeni, že zmizí mnohem dříve.


SDĹEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP

Domácí čokoládovo-oříškový krém

  • 250 g lískových oříšků
  • 1 polév. lž. vanilkového aroma
  • špetka soli
  • 170 g rozpuštěné mléčné čokolády
  • 75 g moučkového cukru
  • 3 polév. lž. kakaa
  • 1 polév. lž. rostlinného oleje

POSTUP

Lískové oříšky opražíme v troubě nebo nasucho v pánvi a zbavíme slupky. Vložíme do mixéru a rozmixujeme na jemnou pastu. K rozemletým oříškům přidáme vanilkové aroma, špetku soli, rozpuštěnou čokoládu, moučkový cukr, kakao a olej. Rozmixujeme na jemnou hmotu a přendáme do uzavíratelné skleničky.

Uchováváme v chladu, ale před použitím necháme povolit při pokojové teplotě.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU