Roman Paulus
Doba přípravy3 hod.

Consommé

Consommé, neboli zesílený či dvojitý vývar, se skvěle hodí na každou výjimečnou příležitost. Říká se mu dvojitý, neboť jej vaříme nadvakrát. Nejprve uvaříme klasický vývar, poté znovu s masem, které vývar ještě zesílí, a bílky, které zachytí případné nečistoty. Podívejte se na následující video, ve kterém Vám Roman Paulus ukáže, jak consommé připravit.
SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
1

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 500 g drůbeží kosti
  • 300 g kořenová zelenina
  • 200 g nahrubo mletá kuřecí stehna
  • 5 × bílek
  • 1 × cibule
  • stonky petržele
  • sůl
  • 10 kuliček celý čern pepř
  • 5 kuliček nové koření
  • 3 × bobkový list

POSTUP

Nejdříve připravíme vývar. Kosti, 150 g kořenové zeleniny, koření a studenou vodu dáme společně do velkého hrnce a přivedeme do varu. Vaříme mírným varem 2-3 hodiny. Poté vycedíme přes cedník a necháme vychladnout.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

BUDE SE VÁM HODIT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU