Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Králíka naporcujeme na větší kusy, ledvinky dáme stranou a zbytek vložíme do studené vody společně s oloupanou mrkví, celerem a petrželí pokrájenými na velké kousky. Přidáme 1 očištěnou cibuli i se slupkou rozkrojenou napůl, divoké koření (bobkový list, celý pepř a nové koření) a vaříme asi 30 minut silným varem. Následně 2 hodiny táhneme slabým varem, aby maso bylo měkké, ne rozvařené a vývar silný. Poté scedíme, maso obereme a zeleninu nakrájíme.
Housky nakrájíme na kostičky a orestujeme na 2 lžících másla dozlatova. Přidáme namletá kuřecí játra, vejce, majoránku, pepř a sůl.
Tip: Játra můžete namlít v mlýnku na maso, nebo rozsekat v elektrickém sekáčku.
1 cibuli nakrájenou nadrobno orestujeme na lžíci másla, přidáme do knedlíčkové směsi a necháme asi 10 minut odležet. Následně mokrou rukou vytvarujeme knedlíčky, které vaříme 8-10 minut v osolené vodě.
Tip: Když knedlíčky zavaříte ve vodě zvlášť, vývar zůstane pěkně čirý.
Připravený vývar dosolíme, přidáme obrané maso a pokrájenou vařenou zeleninu, scezenou sterilovanou řepu nakrájenou na kostičky, krájené králičí ledvinky a 2 minuty provaříme.
Uvaříme si nudle do polévky podle návodu.
Tip: Není nad domácí! Připravte si jednoduché nudle do polévky podle triku Kulinářské akademie Lidlu zde.
Do talíře nandáme porci vařených nudlí, játrové knedlíčky a zalijeme vývarem s masem a zeleninou. Ozdobíme čerstvou nasekanou pažitkou a podáváme ideálně s krajícem čerstvého chleba.