Roman Paulus
Doba přípravy3 hod.

Silný králičí vývar s červenou řepou a játrovými knedlíčky

Už jste někdy vyzkoušeli vývar s červenou řepou? Pokud ještě ne, máte díky receptu šéfkuchaře Romana Pauluse ideální příležitost to napravit! Podle jednoduchého a přehledného video návodu si můžete přichystat skvělý králičí vývar (případně kuřecí – stačí zaměnit maso), kam kromě červené řepy přijdou i ledvinky a klasická vývarová zelenina, jako je mrkev, celer, petržel a cibule. Nakonec se naučíte připravovat i jednoduché játrové knedlíčky, které zajistí, že vývar bude nejenom dobře chutnat, ale také skvěle zasytí!
SDĹEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
  • 2 l vody
  • 1 celý kuchaný králík bez hlavy Řezníkova čerstvá porce
  • 65 g celeru
  • 65 g mrkve
  • 70 g kořenové petržele
  • 2 cibule
  • 6 kuliček nového koření Kania
  • 15 kuliček celého černého pepře Kania
  • 3 bobkové listy Kania
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • 200 g sterilované řepy Freshona
  • 1 hrst dlouhých polévkových nudlí Combino
  • 2 polév. lž. sekané čerstvé pažitky + na ozdobu
  • 2 housky
  • 3 polév. lž. másla Pilos
  • 200 g kuřecích jater Řezníkova čerstvá porce
  • 1 vejce „M“
  • 1 polév. lž. sušené majoránky Kania
  • keramický mlýnek s pepřem Kania
  • sekáček nebo mlýnek,
  • kovové sítko

POSTUP

Králíka naporcujeme na větší kusy, ledvinky dáme stranou a zbytek vložíme do studené vody společně s oloupanou mrkví, celerem a petrželí pokrájenými na velké kousky. Přidáme 1 očištěnou cibuli i se slupkou rozkrojenou napůl, divoké koření (bobkový list, celý pepř a nové koření) a vaříme asi 30 minut silným varem. Následně 2 hodiny táhneme slabým varem, aby maso bylo měkké, ne rozvařené a vývar silný. Poté scedíme, maso obereme a zeleninu nakrájíme.

Housky nakrájíme na kostičky a orestujeme na 2 lžících másla dozlatova. Přidáme namletá kuřecí játra, vejce, majoránku, pepř a sůl.

Tip: Játra můžete namlít v mlýnku na maso, nebo rozsekat v elektrickém sekáčku.

1 cibuli nakrájenou nadrobno orestujeme na lžíci másla, přidáme do knedlíčkové směsi a necháme asi 10 minut odležet. Následně mokrou rukou vytvarujeme knedlíčky, které vaříme 8-10 minut v osolené vodě.

Tip: Když knedlíčky zavaříte ve vodě zvlášť, vývar zůstane pěkně čirý.

Připravený vývar dosolíme, přidáme obrané maso a pokrájenou vařenou zeleninu, scezenou sterilovanou řepu nakrájenou na kostičky, krájené králičí ledvinky a 2 minuty provaříme.
Uvaříme si nudle do polévky podle návodu.

Tip: Není nad domácí! Připravte si jednoduché nudle do polévky podle triku Kulinářské akademie Lidlu zde.

Do talíře nandáme porci vařených nudlí, játrové knedlíčky a zalijeme vývarem s masem a zeleninou. Ozdobíme čerstvou nasekanou pažitkou a podáváme ideálně s krajícem čerstvého chleba.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU