Roman Paulus
Doba přípravy30 min.

Čokoládový nanuk s kousky čokolády

Znáte nějaké lepší letní osvěžení než domácí zmrzlinu? Šéfkuchař Roman Paulus natočil jednoduchý video návod na domácí smetanové čokoládové nanuky, které budete mít připravené k zamrazení během několika minut. Základem je kromě smetany i krémový sýr Palouček a hlavně čokoláda – ať už rozpuštěná, tak strouhaná, abyste si mohli v nanucích užít křupavé čokoládové kousky. A to nejlepší na tom je, že pro přípravu těchto dobrot nepotřebujete ani zmrzlinovač!

SDĹEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
  • 300 g krémového sýra Paloučku
  • 250 ml smetany ke šlehání (33 % tuku)
  • 2 polév. lž. moučkového cukru
  • 150 g čokolády
  • formy na nanuky
  • struhadlo

POSTUP

100 g čokolády vychladíme v lednici a následně nastrouháme najemno.

50 g čokolády rozpustíme.

Tip: Čokoládu použijte dle chuti. Hodí se hořká, mléčná, ale třeba i ochucená.

Krémový sýr se smetanou a cukrem v míse důkladně promícháme metličkou. Následně přidáme rozpuštěnou čokoládu, vymícháme do hladka a nakonec zapracujeme i nastrouhanou čokoládu.

Takto připravenou směs naplníme do formiček, párkrát s nimi klepneme, abychom se zbavili vzduchových bublina a zamrazíme. V mrazničce necháme minimálně do druhého dne.

Tip: Abyste si usnadnili práci s plněním formiček a předešli vzduchovým bublinám, nandejte si hmotu do cukrářského sáčku a s ním formy naplňte.


Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

BUDE SE VÁM HODIT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU