Mirka van Gils Slavíková
Doba přípravy2 hod.

Čokoládový dort s pařížskou šlehačkou

Ideální moučník pro milovníky čokolády? Čokoládový dort! Vyzkoušejte recept Mirky van Gils Slavíkové, která ho navíc vylepšila porcí pařížské kakaové šlehačky!


SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
8

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Korpus:

  • 250 g máslo Pilos
  • 220 g moučkový cukr Belbake
  • 0,5 × pomeranč (kůra)
  • 1 × lžička mletá ​​skořice Kania
  • 4 × vejce „M“
  • 250 g hořká čokoláda Fin Carré (74 % kakaa)
  • 70 g hladká mouka Belbake

Pařížská šlehačka:

  • 300 g smetana ke šlehání Pilos (33 % tuku)
  • 15 g kakao Belbake
  • 35 g cukr krupice Belbake
  • 30 g hořká čokoláda Fin Carré (74 % kakaa)

Ganache:

  • 200 g hořká čokoláda na vaření Fin Carré (52 % kakaa)
  • 200 g smetana ke šlehání Pilos (33 % tuku)

Ozdoba:

  • 50 g mléčná čokoláda Fin Carré

POSTUP

Korpus:

1. Do mísy robota vložíme máslo pokojové teploty, moučkový cukr, nastrouhanou pomerančovou kůru a skořici a utřeme. Do máslové hmoty přidáváme vejce postupně jedno po druhém.

2. Čokoládu rozpustíme ve vodní lázni a zašleháme ji do těsta. Nakonec ručně vmícháme prosátou mouku.

3. Těsto vložíme do dortového ráfku, kde jsme dno vyložili alobalem. Těsto roztíráme od středu do krajů. Pečeme v troubě předehřáté na 180 °C asi 30 minut.

Pařížská šlehačka:

4. Smetanu zahřejeme v hrnci, přidáme kakao, cukr a kostičky čokolády a mícháme do rozpuštění.

5. Kakaovou smetanu necháme vychladit v lednici a druhý den vyšleháme.

Ganache:

6. Smetanu přivedeme těsně k varu, stáhneme z ohně, vsypeme čokoládu a mícháme do úplného rozpuštění. 

Tip: Přípravu ganache najdete v Kulinářské akademii Lidlu.

Dort:

7. Vychladlý dort vyjmeme z ráfku a namažeme vyšlehanou pařížskou šlehačkou, lehce pomažeme i boky. Z kraje do středu potom zarovnáme povrch. Necháme zchladit.

8. Dort polijeme mírně chladnou polevou ganache a necháme zatuhnout.

9. Dort ozdobíme rozpuštěnou mléčnou čokoládou dle vlastní fantazie.

Orientační nutriční hodnoty (1 porce): 955 kcal, 12 g bílkovin, 67 g sacharidů, 75 g tuků.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

BUDE SE VÁM HODIT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.