Ideální moučník pro milovníky čokolády? Čokoládový dort! Vyzkoušejte recept Mirky van Gils Slavíkové, která ho navíc vylepšila porcí pařížské kakaové šlehačky!
Ideální moučník pro milovníky čokolády? Čokoládový dort! Vyzkoušejte recept Mirky van Gils Slavíkové, která ho navíc vylepšila porcí pařížské kakaové šlehačky!
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
1. Do mísy robota vložíme máslo pokojové teploty, moučkový cukr, nastrouhanou pomerančovou kůru a skořici a utřeme. Do máslové hmoty přidáváme vejce postupně jedno po druhém.
2. Čokoládu rozpustíme ve vodní lázni a zašleháme ji do těsta. Nakonec ručně vmícháme prosátou mouku.
3. Těsto vložíme do dortového ráfku, kde jsme dno vyložili alobalem. Těsto roztíráme od středu do krajů. Pečeme v troubě předehřáté na 180 °C asi 30 minut.
4. Smetanu zahřejeme v hrnci, přidáme kakao, cukr a kostičky čokolády a mícháme do rozpuštění.
5. Kakaovou smetanu necháme vychladit v lednici a druhý den vyšleháme.
6. Smetanu přivedeme těsně k varu, stáhneme z ohně, vsypeme čokoládu a mícháme do úplného rozpuštění.
Tip: Přípravu ganache najdete v Kulinářské akademii Lidlu.
7. Vychladlý dort vyjmeme z ráfku a namažeme vyšlehanou pařížskou šlehačkou, lehce pomažeme i boky. Z kraje do středu potom zarovnáme povrch. Necháme zchladit.
8. Dort polijeme mírně chladnou polevou ganache a necháme zatuhnout.
9. Dort ozdobíme rozpuštěnou mléčnou čokoládou dle vlastní fantazie.
Orientační nutriční hodnoty (1 porce): 955 kcal, 12 g bílkovin, 67 g sacharidů, 75 g tuků.