Nemáte chuť na maso, nebo konzumaci masa omezujete? I tak si můžete pochutnat. Vyzkoušejte cizrnové ragú s rýží podle Marcela Ihnačáka.
Nemáte chuť na maso, nebo konzumaci masa omezujete? I tak si můžete pochutnat. Vyzkoušejte cizrnové ragú s rýží podle Marcela Ihnačáka.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
1. Cizrnu propláchneme, scedíme a necháme okapat.
2. Do hrnce nalijeme olivový olej, přidáme na malé kostky nakrájené mrkev a řapíkatý celer, promícháme a orestujeme. Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, česnek, pálivou papričku bez semínek, osolíme, opepříme a restujeme doměkka.
3. Jakmile zelenina změkne, přidáme cizrnu, osolíme, opepříme a pokračujeme v restování. Přidáme nakrájená sušená rajčata, nasekaný rozmarýn, rajčata z konzervy, promícháme, podlijeme vodou, osolíme, opepříme, přidáme máslo a vaříme si 10 minut. Poté stáhneme z ohně, přidáme špenát, nasekanou listovou petržel a lehce promícháme.
4. Basmati rýži uvaříme podle návodu na obale.
5. Před podáváním zakápneme pokrm olivovým olejem.