Marcel Ihnačák
Doba přípravy30 min.

Cizrnové ragú se zeleninou a rýží

Nemáte chuť na maso, nebo konzumaci masa omezujete? I tak si můžete pochutnat. Vyzkoušejte cizrnové ragú s rýží podle Marcela Ihnačáka.


SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
4

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 540 g vařená cizrna Freshona
  • extra panenský olivový olej Primadonna
  • 2 × mrkve
  • 3 × stonek řapíkatý celer
  • 1 × cibule
  • 3 × stroužek česnek
  • 1 × pálivá paprička
  • sůl Kania
  • mletý černý pepř Kania
  • 1 × hrst sušená rajčata v oleji
  • čerstvý rozmarýn
  • 425 × loupaná rajčata Baresa
  • 500 ml voda nebo zeleninový vývar
  • 2 × lžíce máslo Pilos
  • 100 g mladý špenát
  • 1 × hrst listová petržel
  • 500 g basmati rýže Golden Sun
  • hrnec
  • mísa
  • sítko

POSTUP

1. Cizrnu propláchneme, scedíme a necháme okapat. 

2. Do hrnce nalijeme olivový olej, přidáme na malé kostky nakrájené mrkev a řapíkatý celer, promícháme a orestujeme. Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, česnek, pálivou papričku bez semínek, osolíme, opepříme a restujeme doměkka. 

3. Jakmile zelenina změkne, přidáme cizrnu, osolíme, opepříme a pokračujeme v restování. Přidáme nakrájená sušená rajčata, nasekaný rozmarýn, rajčata z konzervy, promícháme, podlijeme vodou, osolíme, opepříme, přidáme máslo a vaříme si 10 minut. Poté stáhneme z ohně, přidáme špenát, nasekanou listovou petržel a lehce promícháme. 

4. Basmati rýži uvaříme podle návodu na obale.

5. Před podáváním zakápneme pokrm olivovým olejem.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

BUDE SE VÁM HODIT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.