Roman Paulus
Doba přípravy6 hod.

Citronové tyčinky

Vánoční cukroví nemusí vždy chutnat jen po čokoládě, vanilce nebo oříšcích, může mít výrazné ovocné aroma. Citronové tyčinky podle receptu Romana Pauluse jsou plné jemné máslové chuti ve spojení s výraznou osvěžující polevou. Základem je rovnováha mezi sladkou a kyselou chutí. A jak docílit té správné rovnováhy, vám ukáže náš šéfkuchař v následujícím videu Kulinářské akademie Lidlu.
SDĹEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP

Citronové tyčinky

  • 120 g másla
  • 120 g hladké mouky + na pomoučnění
  • 1 žloutek
  • šťáva a kůra z ½ citronu
  • 1 bílek
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • 150 g moučkového cukru

POSTUP

Mouku, máslo, žloutek, citronovou šťávu a nastrouhanou kůru zamícháme v robotu, přendáme na pracovní plochu a propracujeme rukama. Těsto je velmi měkké a špatně se s ním pracuje. Připravené těsto zabalíme do fólie a necháme odležet v lednici alespoň 3 hodiny, nejlépe však do druhého dne.

Poleva

Polevu vymícháme z prosátého moučkového cukru, bílku a trochy citronové šťávy. Mícháme jen jedním směrem, při použití ručního mixéru použijeme pouze jednu metlu. Nešleháme do konzistence sněhu, poleva by měla zůstat řidší.

Tyčinky

Na pomoučněném válu vyválíme z těsta plát silný 3 - 4 mm, okraje zarovnáme rádýlkem a celý plát potřeme rovnoměrně polevou, výška polevy je 3 - 4 mm. Rádýlkem krájíme tyčinky asi 1 cm široké a 4 cm dlouhé, po každém řezu rádýlko opláchneme. Pomocí nože pokládáme tyčinky na plech vyložený pečicím papírem a pečeme v troubě předehřáté na 110 °C asi 30 minut.

Citronové tyčinky jsou křehké. Uchováváme v chladu.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU