V rozehřáté pánvi necháme rozpustit 1 lžíci sádla, přidáme hladkou mouku, připravíme jíšku a dáme ji zatím stranou.
Tip: Jak se připravuje jíška, se naučíte v naší Kulinářské akademii zde.
Do rozehřáté pánve s 1 lžící sádla přidáme cibuli nakrájenou nadrobno a kořenovou zeleninu nakrájenou na kostičky a restujeme asi 3 minuty. Přidáme čočku, podlijeme zeleninovým vývarem a vaříme skoro doměkka (asi 20 minut).
Tip: Na přípravu můžete použít i klasickou zelenou čočku, tu však nezapomeňte před vařením namočit.
Před změknutím čočku zahustíme připravenou jíškou, necháme provářet, osolíme, přidáme balsamico, nakrájené lístky máty a nastrouhanou citronovou kůrou.
Do hrnce s vroucí vodou vložíme kuličky černého pepře, nového koření a bobkové listy, přidáme taliány a krátce je prohřejeme.
Do rozehřáté pánve nalijeme trochu olivového oleje, rozklepneme křepelčí vajíčka a osolíme. Příprava volských ok trvá asi 1 minutu.
Tip: Detailní postup a tipy na přípravu křepelčích vajec najdete v Kulinářské akademii zde.
Hotovou čočku podáváme s uvařeným taliánem nakrájeným na kolečka a volskými oky z křepelčích vajec.
Orientační nutriční hodnoty (1 porce): 656 kcal, 46 g bílkovin, 39 g sacharidů, 33 g tuků.