Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Šalotku nakrájíme nadrobno a necháme zpěnit na másle. Přidáme celer nakrájený na kostičky a restujeme 10 – 15 minut. Přilijeme portské a bílé víno a krátce provaříme. Osolíme, opepříme, podlijeme vývarem a vaříme doměkka. Přilijeme smetanu, krátce provaříme a rozmixujeme. Pomocí naběračky propasírujeme polévku přes cedník. Je-li třeba upravit konzistenci, přilijeme ještě trochu vývaru. Dochutíme citronovou šťávou a pár kapkami lanýžového oleje. Nakonec přilijeme do vroucí polévky trochu mléka a pomocí tyčového mixéru napěníme.
Podáváme s celerem a řapíkatým celerem nakrájeným na kostičky a opečeným na máslem a čerstvě opečenou houskou. Krém můžete též doplnit čerstvým bílým lanýžem.