Roman Paulus
Doba přípravy1 hod.

Celerový krém

Víte, že chuť celerové polévky závisí na správném orestování zeleniny? Podívejte se, jak krémovou celerovou polévku připravuje Roman Paulus a využijte některý z jeho tipů nebo rad. Pokud jste milovníky krémových polévek, je to pokrm právě pro Vás.
SDĹEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
  • pepř
  • citronová šťáva
  • sůl
  • 400 ml smetany
  • 80 ml bílého portského vína
  • 500 g
  • 60 g másla
  • 1 l kuřecího vývaru
  • 50 g šalotky
  • 125 ml suchého bílého vína
  • lanýžový olej

POSTUP

Šalotku nakrájíme nadrobno a necháme zpěnit na másle. Přidáme celer nakrájený na kostičky a restujeme 10 – 15 minut. Přilijeme portské a bílé víno a krátce provaříme. Osolíme, opepříme, podlijeme vývarem a vaříme doměkka. Přilijeme smetanu, krátce provaříme a rozmixujeme. Pomocí naběračky propasírujeme polévku přes cedník. Je-li třeba upravit konzistenci, přilijeme ještě trochu vývaru. Dochutíme citronovou šťávou a pár kapkami lanýžového oleje. Nakonec přilijemee do vroucí polévky trochu mléka a pomocí tyčového mixéru napěníme.

Podáváme s celerem a řapíkatým celerem nakrájeným na kostičky a opečeným na máslem a čerstvě opečenou houskou. Krém můžete též doplnit čerstvým bílým lanýžem.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU