Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Do silného kuřecího vývaru přidáme sušené houby, kořenovou zeleninu, cibuli, divoké koření a svazek rozmarýnu. Necháme vařit alespoň 2 hodiny, aby byl vývar z hub co nejsilnější.
V hrnci necháme rozpustit 60 g másla, přidáme mouku, připravíme světlou jíšku a necháme trochu vychladnout. Přilijeme trochu přecezeného vývaru z hub, dobře rozmícháme, přilijeme zbylý vývar, 15 – 20 minut provaříme a poté přilijeme smetanu. Před podáváním přilijeme trochu studeného mléka a rozmixujeme.
V pánvi rozpustíme lžičku másla, přidáme nadrobno nakrájený česnek a na menší kousky nakrájené hříbky, lišky, křemenáče, osolíme, opepříme a přidáme nasekanou listovou petržel.
Do hlubšího talíře naservírujeme připravené ragú z hub, poté nalijeme polévku. Můžete podávat s opečeným chlebem nebo bagetou opečenou na bylinkovém másle.