Celerové hranolky
hvězda prázdná hvězda prázdná hvězda prázdná hvězda prázdná hvězda prázdná
kuchyně

Kuchyně

Česká

počet porcí

Počet porcí

2 porce

doba přípravy

Doba přípravy

45 min.

obtížnost

Obtížnost

Začátečník

Celerové hranolky jsou skvělou alternativou ke klasickým bramborovým – jsou chuťově výrazné a bohaté na vlákninu. Navíc je můžete připravit v horkovzdušné fritéze jako Roman Paulus. 


Tagy

Skromně a skvěle

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 2 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 1 × menší bulva celeru
  • keramický mlýnek se solí Kania
  • 2 × lžíce jablečný ocet
  • extra panenský olivový olej Primadonna
  • čerstvý tymián
  • keramický mlýnek s chilli Kania
  • drcený kmín Kania

Orientační nutriční hodnoty

Energie

883 kJ / 211 kcal

Bílkoviny

3,00 g

Tuky

14,60 g

Vláknina

3,60 g

Sůl

2,00 g

Sacharidy

18,50 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.Celer oškrábeme nebo oloupeme a nakrájíme na hranolky.

Ořezy můžete použít do vývaru nebo do polévky.

02.Hranolky povaříme 2–3 minuty v osolené vroucí vody s octem.

03.Po vyjmutí z vody hranolky osušíme utěrkou, zakápneme olejem, ochutíme tymiánem, chilli a mletým kmínem a promícháme. 

Můžete použít také rozmarýn.

04.Okořeněné hranolky přemístíme do horkovzdušné fritézy a pečeme na 200 °C asi 15 minut. Každých 5 minut hranolky otočíme nebo zatřeseme košíkem, aby se rovnoměrně propekly.

05.Podávejte třeba s dipem z pečených paprik.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo