Kuchyně
Česká
Počet porcí
2 porce
Doba přípravy
45 min.
Obtížnost
Začátečník
Celerové hranolky jsou skvělou alternativou ke klasickým bramborovým – jsou chuťově výrazné a bohaté na vlákninu. Navíc je můžete připravit v horkovzdušné fritéze jako Roman Paulus.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
883 kJ / 211 kcal
Bílkoviny
3,00 g
Tuky
14,60 g
Vláknina
3,60 g
Sůl
2,00 g
Sacharidy
18,50 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Celer oškrábeme nebo oloupeme a nakrájíme na hranolky.
Ořezy můžete použít do vývaru nebo do polévky.
02.Hranolky povaříme 2–3 minuty v osolené vroucí vody s octem.
03.Po vyjmutí z vody hranolky osušíme utěrkou, zakápneme olejem, ochutíme tymiánem, chilli a mletým kmínem a promícháme.
Můžete použít také rozmarýn.
04.Okořeněné hranolky přemístíme do horkovzdušné fritézy a pečeme na 200 °C asi 15 minut. Každých 5 minut hranolky otočíme nebo zatřeseme košíkem, aby se rovnoměrně propekly.
05.Podávejte třeba s dipem z pečených paprik.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT