Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Z vody, soli, celých stroužků česneku, nového koření, celého pepře, bobkových listů, jalovce a čerstvého rozmarýnu nachystáme solný lák. Připravíme ho takové množství, aby se do něj celé vykuchané jehně bez hlavy dalo ponořit nebo zavakuovat. Maso v něm necháme týden uzrát.
Uleželé jehně na grilovací rám pomocí jehel důkladně připevníme. Ujistíme se, že jehly maso drží skrz plece, hrudí i kýty. Zajistíme drátem, aby z rámu nevypadly a aby jehně dobře drželo.
Ze sladké a pálivé papriky, římského kmínu, stroužků česneku, bylinek a oleje připravíme pomocí ručního mixéru marinádu.
Maso upevníme na gril, důkladně potřeme marinádou ze všech stran a za průběžného potírání a stálého otáčení grilujeme asi 2,5 hodiny.
Tip: Doba grilování závisí na velikosti jehněte a typu grilu. Jehně můžete i průběžně odřezávat a podávat během celého večera.
Podáváme s pečeným bramborem, grilovanou zeleninou a tzatziki.
Tip: Jak si ugrilovat zeleninu a připravit domácí tzatziki se dozvíte ve videích Kuchyně Lidlu.