Roman Paulus
Doba přípravy30 min.

Bramborová kaše

Ne všechny druhy brambor se hodí na bramborovou kaši. Nejlepší budou ty s vysokým obsahem škrobu. Brambory můžete rozmělnit šťouchadlem, pokud je však propasírujete, budou mnohem krémovější. Následně, podle toho, s čím budete kaši podávat, můžete vyzkoušet i další přísady jako je smetana, olivový olej nebo čerstvé bylinky.

SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
1

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 350 g moučné brambory
  • 50 ml plnotučné mléko
  • 50 ml smetana ke šlehání (33 % tuku)
  • sůl
  • lis na brambory

POSTUP

Brambory omyjeme, oloupeme a v osolené vodě uvaříme do měkka. Následně vycedíme a ještě za tepla okapané prolisujeme skrze lis na brambory.

Tip: Brambory můžete nastouhat i na jemné části kuchyňského struhadla.

Aby byla kaše ještě jemnější, propasírujeme ji podruhé skrze jemné sítko.

Ohřejeme mléko smíchané se smetanou a ve vedlejším hrnci přihřejeme bramborové pyré, do kterého vmícháme studené kostky másla, dokud se úplně nerozpustí. Poté přimícháme i ohřáté máslo se smetanou a osolíme.

Množství mléka se smetanou záleží na požadované konzistenci kaše. K rybám se hodí spíše řidší, kdežto například ke smaženému řízku oceníme více tuhou konzistenci kaše.

Můžeme dochutit nasekanými bylinkami, hořčicí, apod.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

BUDE SE VÁM HODIT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.