Borůvková krémová tyčinka s čokoládou

play Přehrát video recept
Borůvková krémová tyčinka s čokoládou
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Zdravá

počet porcí

Počet porcí

18 porcí

doba přípravy

Doba přípravy

3 hod. 30 min.

obtížnost

Obtížnost

Pokročilý

Pokud hledáte inspiraci na netradiční dezert nebo sladkou svačinku, jste tu správně! Zkuste naši borůvkovou krémovou tyčinku s čokoládou! Základ tvoří korpus z rozmixovaných datlí, sušených meruněk a mandlí. Jednotlivé vrstvy stačí naskládat na sebe, ozdobit borůvkami a nechat zamrazit. Nakonec tyčinky přelijte rozpuštěnou čokoládou a uvidíte, že se po nich jen zapráší.

Tagy

Cukrárna

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 18 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Korpus:

  • 24 × datle bez pecek
  • 24 × sušené meruňky
  • 240 g mandle
  • 1 × špetka sůl

Borůvkový krém:

  • 240 g kešu ořechy
  • 240 g mražené borůvky
  • 120 g skyr
  • 120 ml čerstvá smetana ke šlehání (33 % tuku)
  • 4 × lžíce javorový sirup
  • 500 g čerstvé borůvky

Poleva:

  • 360 g mléčná čokoláda Fin Carré
  • lískové ořechy na posypání

Orientační nutriční hodnoty

Energie

1 546 kJ / 370 kcal

Bílkoviny

8,40 g

Tuky

20,90 g

Vláknina

5,00 g

Sůl

0,10 g

Sacharidy

41,80 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

Korpus:

01.Do mixovací nádoby multifunkčního přístroje Monsieur Cuisine vložíme datle, sušené meruňky, mandle a špetku soli a rozmixujeme. Zvolíme režim manuální vaření a mixujeme 1 minutu na stupeň 7, pravotočivý chod. 

Nemáte-li multifunkční přístroj Monsieur Cuisine, použijte výkonný sekáček.

02.Vzniklou hmotu, která je poměrně lepivá, natlačíme pomocí lžíce do formy vyložené pečicím papírem a vytvoříme rovnoměrnou vrstvu. Lžíci můžeme namočit ve vodě.

Když hmota zbyde, udělejte kuličky, obalte je v mandlích a dejte dětem k svačince.

Borůvkový krém:                     

03.Do mixovací nádoby přístroje Monsieur Cuisine vložíme kešu ořechy, mražené borůvky, skyr, smetanu a javorový sirup a vymixujeme hladký krém. Zvolíme režim manuální vaření a mixujeme 1 minutu na stupeň 10, pravotočivý chod. 

Skyr můžete nahradit bílým jogurtem.

04.Borůvkový krém přelijeme do zapékací mísy na korpus a uhladíme dohladka. Posypeme čerstvými borůvkami a vložíme na 2-3 hodiny do mrazáku, aby korpus i krém dostatečně ztuhly. 

05.Po zamrazení nakrájíme tyčinky. Nožem nahřátým v horké vodě uřízneme pás široký asi 8 cm a poté krájíme tyčinky o šířce asi 3 cm.

Poleva:

06.Každou tyčinku následně přelijeme 1 lžící rozehřáté čokolády a posypeme sekanými lískovými oříšky. 

Jak správně rozehřát čokoládu, se dozvíte v Kulinářské akademii zde.

07.Takto připravené tyčinky ještě vrátíme zpět do mrazáku na dalších 10 minut, aby čokoláda ztuhla. Skladujeme v mrazáku, asi 10 minut před podáváním vyndáme, aby tyčinky lehce povolily.

Čokolády Fin Carré nesou certifikát Fairtrade, co to znamená, se dozvíte na zde.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo