Roman Paulus
Doba přípravy30 min.

Banánová ganache a jednoduchý nepečený dort

Víte, co je to čokoládová ganache? Jedná se o rozpuštěnou čokoládu zjemněnou smetanou, která se používá zejména při zdobení dortů. Šéfkuchař Roman Paulus ve svém video receptu ale nahradil smetanu banánem, a tak má jeho ganache netradiční příchuť! Až si ji také připravíte, můžete rovnou vyzkoušet i snadný nepečený dort, na který kromě banánové ganache potřebujete už jenom jednoduchý sušenkový korpus, který se připravuje například i na cheesecake.

SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
16

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 400 g hořká čokoláda na vaření (52 %)
  • 6 × banán
  • 1 × korpus na cheesecake
  • na ozdobu jahody
  • na ozdobu maliny
  • na ozdobu pekanové ořechy

POSTUP

Předem si dle triku Kulinářské akademie Lidlu připravíme korpus na cheesecake a necháme ho 2 hodiny ztuhnout v lednici.

Tip: Jak připravit snadný korpus na cheesecake ze 4 surovin zjistíte v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.

Čokoládu nad vodní lázní rozpustíme a společně s oloupanými a na kousky nakrájenými banány rozmixujeme dohladka. Vzniklou hmotu nalijeme na korpus a necháme v lednici znovu alespoň 2 hodiny (ideálně do druhého dne) ztuhnout.

Před servírováním necháme dort při pokojové teplotě krátce povolit a každou porci ozdobíme lesním ovocem a ořechy.

Tip: Při servírování namáčejte nůž do teplé vody a pravidelně jej otírejte. Díky tomu se bude dort lépe krájet.

Orientační nutriční hodnoty (1 porce bez ozdob): 333 kcal, 3 g bílkovin, 32 g sacharidů, 21 g tuků.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

BUDE SE VÁM HODIT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.