Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Zapékací mísu vymažeme rozpuštěným máslem, vložíme 10 plátů těsta filo a každou pomažeme rozpuštěným máslem. Následují 3 vrstvy nastrouhaných vlašských ořechů, každou z nich oddělíme 2 vrstvami těsta filo, přičemž každý plát opět potřeme rozpuštěným máslem. Na poslední vrstvu ořechu dáme opět 10 plátů těsta filo promazaných rozpuštěným máslem. Poslední vrchní plát těsta již máslem nemažeme. Baklavu nakrájíme na kostičky nebo kosočtverce, vložíme do trouby předehřáté na 170 - 180°C a pečeme asi 30 minut dozlatova.
Po upečení ještě za tepla přelijeme do poloviny cukrovým sirupem, který připravíme svařením vody a cukru s citronovou kůrou a šťávou a vanilkovým luskem, z něhož vyjmeme zrníčka (do sirupu vložíme i prázdný lusk). Necháme odležet a podáváme nejlépe až druhý den.