Roman Paulus
Doba přípravy30 min.

Avokádový salát

Avokádo buď milujete, nebo ho nemůžete vystát. Šéfkuchař Roman Paulus vám tentokrát dopomůže k té první variantě se skvělým a hlavně lehkým avokádovým salátem. Při jeho přípravě využijete rajčata, kukuřici, ale také cuketu, která zajistí, že salát zůstane dlouho křupavý a osvěžující. K tomu se naučíte připravit i jednoduchou zálivku z limetkové šťávy. Salát si pak můžete dát jen tak, s chlebem či domácí focacciou, případně ho můžete použít i jako prémiovou přílohu ke grilovanému masu. Garantujeme, že si pochutná každý mileniál. A nejenom ten!
SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
1

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

RECEPT NA AVOKÁDOVÝ SALÁT

  • 1 × mladá cuketa
  • 120 × cherry rajčátek
  • 1 × červená cibule
  • 1 × lžíce sekané pálivé papričky
  • 50 g sterilované sladké kukuřice
  • 2 × avokáda
  • hrst čerstvého koriandru a listové petržele
  • limetka (šťáva)
  • sůl
  • pepř
  • 3 × lžíce extra panenského olivového oleje

POSTUP

Avokádo oloupeme, vypeckujeme a nakrájíme na větší kusy. 

Tip: Jak oloupat avokádo zjistíte v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.

Cuketu nakrájíme na plátky, rajčata na čtvrtiny, cibuli na proužky, papričku najemno a kukuřici scedíme. Vše smícháme v míse a přidáme avokádo a nahrubo nasekané bylinky.

Z limetkové šťávy, soli, pepře a olivového oleje připravíme zálivku, kterou salát ochutíme.

Před servírováním znovu promícháme a podáváme jako lehkou večeři, rychlý oběd a nebo jako přílohu ke grilování.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.