Kuchyne Lidlu
podívejte se na video

Ústřice patří k oblíbeným mořským plodům i v našich končinách. Tradičně se podávají syrové s citronem, ale věděli jste však, že se mohou i tepelně upravit? Roman Paulus Vám ukáže, jak připravit zapečené ústřice podávané se špenátovo-rajčatovou směsí a jemnou holandskou omáčkou. Pokud tedy hledáte výjimečný recept na předkrm elegantní večeře, zapečené ústřice jsou správná volba.

 

Na přípravu zapečených ústřic s holandskou omáčkou potřebujete: ústřice, máslo, šalotku, česnek, sůl, pepř, čerstvý listový špenát, rajčata, piniové oříšky, holandskou omáčku, hrubou mořskou sůl na servírování.

 

Postup:

Zavřené ústřice nechaáme 2 – 3 minuty vařit v páře.

V pánvi rozpustíme máslo, přidáme nadrobno nakrájenou šalotku a česnek, osolíme, opepříme a chvíli restujeme. Přidáme čerstvé špenátové listy, stáhneme plamen, přidáme oloupaná rajčata nakrájená na kostičky a orestované piniové oříšky a zamícháme. Přendáme na papírovou utěrku, která odsaje přebytečnou vodu.

Uvařené ústřice otevřeme a vyjmeme vnitřek. Skořápky omyjeme a přendáme na talíř s hrubou mořskou solí. Do jednotlivých skořápek vložíme špenátovou směs, ústřici, přelijeme lžící holandské omáčky a zapečeme pod grilem v troubě nebo pomocí flambovací pistole.

Komentáře (0)

zobrazit vše

Newsletter
Přihlásit se

Newsletter

Pokud si přejete dostávat informace o akcích a novinkách z kuchynelidlu.cz, zadejte svou e-mailovou adresu.